Poticanje inovativnog poduzetništva

Inovativno poduzetništvoMinistar poduzetništva i obrta Gordan Maras prezentirao je danas mjere iz Poduzetničkog impulsa 2013. pod nazivom Poticanje inovativnog poduzetništva te Jačanje poslovne konkurentnosti, za koje je osiguran iznos od 4 milijuna kuna. Glavni cilj mjera je potpora malim inovativnim poduzećima u fazi rasta. Projekti će se prikupljati do 4.travnja preko javnog poziva. Obrazac prijave i proračun projekta dostupan je na www.minpo.hr. U finalnom izboru bit će izabrano 10 tvrtki od kojih će svaka dobiti 400.000 kuna poticaja ...

PODUZETNIČKI IMPULS 2013.

Deset tvrtki borit će se za četiri milijuna kuna

Piše: Ivana Šurmanović / Lider
izvor: LiderPress.hr


Ovaj natječaj Ministarstvo poduzetništva provodi s inovacijskom agencijom Republike Hrvatske BICRO,HAMAG - om i Mrežom poslovnih anđela CRANE.

Namjena potpore od 400.000 kuna jest ta da tvrtke ulože taj novac u završnu fazu razvoja proizvoda ili usluge, za ranu komercijalizaciju inovacije te za ulaganje za izlazak na nova tržišta i pregovore s mogućim stranim ili domaćim investitorima i kupcima.

Prema izvješću OECD-a o inovacijama u Hrvatskoj privatni sektor ulaže malo u istraživanja i razvoj, a kao pokazatelj toga je i mali udio djelatnika zaposlenih na poslovima istraživanja i inoviranja.

Postupak odobravanja ovogodišnjih potpora proći će tri koraka: administrativnu provjeru, ocjenu projektnog prijedloga i proračuna te javno predstavljanje projekta početkom lipnja 2013. godine.

Sva pitanja vezana za Poduzetnički impuls 2013. možete uputiti na besplatni info telefon 0800/234505 ili adresu e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Povezani članci

Who's Online

We have 189 guests and one member online

  • admin