Get in the Ring: prilika za mlade domaće poduzetnike

U suradnji Grada Splita i Ekonomskog fakulteta u Splitu, jedno od najpoznatijih svjetskih startup natjecanja po drugi put dolazi u Split,  čime se lokalnim startup poduzetnicima pruža mogućnost internacionalizacije poslovanja i vidljivosti na globalnoj sceni. Grad Split je osigurao nagradni fond od 300.000 kn bespovratnih sredstava za najperspektivnije startup poduzetnike.
Ciljevi dodjele potpora su pokretanje rasta gospodarstva kroz inovativne razvojne ideje kojima se potiče i pomaže razvoj poduzetništva temeljenog na znanju i inovativnosti, stvaranje i razvoj novih proizvoda i usluga koje će startup poduzetnike bolje pozicionirati na tržištu, povećanje konkurentnosti kroz inovativne aktivnosti, te interakcija i mogućnost predstavljanja potencijalnim investitorima i međunarodnim ulagačima. Na Get in the Ring Split mogu se prijaviti svi poslovni subjekti do 5 godina starosti i razvojni timovi koji nemaju poslovni subjekt, ali razvijaju inovativne proizvode ili usluge, i to iz cijele RH.
Nagradni fond od 300.000,00 kn raspodijeljen je ovako: prva nagrada od 120.000 kn, druga nagrada od 70.000 kn, treća nagrada od 50.000 kn, četvrta do šesta nagrada po 20.000 kn.

Izvor: Grad Split

Startupe će pripremiti za natjecanje mentori iz prestižnog europskog poslovnog akceleratora za visoke tehnologije i intelektualno vlasništvo Silicon Castles iz Austrije te pitch treneri iz Get in the Ring Global organizacije iz Nizozemske.Nakon dvije faze ocjenjivanja, 6 prijavitelja ide u finale natjecanja Get in the Ring gdje se bore pred međunarodnim sucima te prijavitelj koji osvoji prvu nagradu, ostvaruje pravo sudjelovanja na međunarodnom  natjecanju „Global Meetup 2022“ gdje se okupljaju najbolji svjetski startupovi, kako bi se natjecali u globalnom finalu, te iskoristili prilike za poslovno umrežavanje s investitorima i partnerima tokom tri dana događanja.

Projekt se provodi u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu koji ima licencu s pravom korištenja Get in the Ring formata organizacije natjecanja te se radi o projektu međunarodnog karaktera koji se ogleda i u međunarodnim članovima Povjerenstava, interakciji i mogućnosti predstavljanja svih prijavitelja potencijalnim investitorima i međunarodnim ulagačima te se istima osigurava obvezno mentorstvo u vidu što kvalitetnije pripreme za javno izlaganje projektnih ideja.

Povezani članci

Who's Online

We have 566 guests and no members online