(Tužno) Stanje cestovne infrastrukture na području Splita i županije

"Prije par dana su se na sastanku u Banovini našli predstavnici grada, županije i države vezano uz prometnu infrastrukturu Grada Splita i županije. I nikako se političari naučiti biti jednostavni, konkretni i transparentni. Za one koji ne znaju ovako je to bilo nekad planirano. Zaobilaznica Solina i Splita (plava linija na slici u nastavku članka) koja prolazi obroncima Kozjaka s odvojkom nakon izlaska iz tunela (Vučevica). Nakon obilaska Solina spušta se ispod zadnjeg tunela brze ceste i Mravinaca do rotora na TTTS-u. Na drugoj slici (isprekidano) vidi se cesta od rotora na Bilicima s tunelom kraj Karepovca i spojem na isti rotor TTTS-a. Na trećoj slici su gradske ceste, okomite poveznice, Lovrinačka, Put Duilova (iza Lovrinca), Kralja Stjepana Držislava (nadvožnjak Sirobuja, nastavak preko Dračevca do Solina). Tek kad se sve ovo napravi Grad Split će imati normalne izlaze za slučaj potrebe kompletne evakuacije (uz cestu Stobreč-Omiš)."

- Renato Čupić, vijećnik stranke Pametno u GV Splita

Stanje cestovne infrastrukture na području Splita i županije

cestovna infrastruktura na području Splita i županije

Zaobilaznica Solina i Splita (plava linija) koja prolazi obroncima Kozjaka s odvojkom nakon izlaska iz tunela (Vučevica). Nakon obilaska Solina spušta se ispod zadnjeg tunela brze ceste i Mravinaca do rotora na TTTS-u.
 

cestovna infrastruktura na području Splita i županije

Cesta od rotora na Bilicima s tunelom kraj Karepovca (isprekidano) i spojem na isti rotor TTTS-a.
 

cestovna infrastruktura na području Splita i županije

Gradske ceste, okomite poveznice, Lovrinačka, Put Duilova (iza Lovrinca), Kralja Stjepana Držislava (nadvožnjak Sirobuja, nastavak preko Dračevca do Solina). I tek kad se sve ovo napravi Grad Split će imati normalne izlaze za slučaj potrebe kompletne evakuacije (uz cestu Stobreč - Omiš).

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online