Čeka li dionica Omiš - Gata da je premijerka otvori?

radovi na BrnistriRadovi na dalmatinskim cestama tijekom ljetne sezone zasigurno ne predstavljaju dobru reklamu za hrvatski turizam, ali kada se bageri i valjci na pojedinim dionicama zadrže duže od predviđenih i službeno najavljivanih rokova, dolazi do značajnog rasta troškova za građane i autoprijevoznike, da o izgubljenom vremenu i nervozi zbog kolona i ne govorimo. Vrhunac svega predstavljaju odgađanja završetka radova na nekim kritičnim točkama, primjerice ceste Omiš-Gata, popularne Brnistre. Glazbenik Tonči Huljić koji, piše Slobodna Dalmacija, tvrdi, da ni nakon nekoliko pokušaja nije uspio službeno doznati tko je nadležan za projekt modernizacije ceste između Omiša i Gata. Taj važni prometni potez, koji u sezoni pruža alternativu za vožnju u kolonama po Jadranskoj magistrali kroz Podstranu, Dugi rat i Duće, trebao je biti otvoren 1. srpnja, ali to bi se prema posljednjim najavama moglo dogoditi sljedećeg vikenda, no kako sada stvari stoje to se ni tada neće dogoditi ...

CESTA ZVANA BRNI... ČEŽNJA

Horror priče s Dalmatinskih cesta

Piše: Gordan ZubčićSlobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

radovi na Brnistri– Često se vozim kroz Omiš i mogu reći da je taj grad slijepo crijevo na Magistrali, te da bi obnova ceste prema Gatima puno značila za tamošnje stanovništvo i sve nas koji bismo tim smjerom uobičajeno obilazili gužve na cesti uz more. Prije nekoliko dana pokušavao sam doznati kada će cesta Omiš-Gata biti otvorena, ali neuspješno. Najprije sam zvao policiju, odakle su me s odgovorom da “ne znaju” uputili na “Županijske ceste”; oni su me sa sličnim odgovorom usmjerili prema “Hrvatskim cestama”, gdje također nisam dobio konkretan odgovor. Ne mogu razumjeti da službe koje bi mi trebale ponuditi odgovor na ključno pitanje nemaju nikakve informacije. To je užas – ističe Huljić.

Prema njegovim riječima, ignoriranje mišljenja građana i vozača pokazuje visoku birokratiziranost društva i inertnost službi koje su zadužene za pojedine sektore, pa tako i za prometni.

– Ako se nekoliko kilometara jedne ceste toliko dugo gradi, a pri tome još nitko ne zna kada će radovi biti gotovi, može se postaviti pitanje zašto se ta prometnica uopće gradila. Hoće li možda premijerka doći otvoriti cestu? – naglašava glazbenik.

Njegovi stavovi još bi se mogli nazvati i blagima u odnosu na višemjesečno ogorčenje mještana omiškog zaleđa koji već punih devet mjeseci ne mogu voziti najbližom relacijom do gradskog središta. Dio ih se zbog toga i preselio u Omiš kako bi bili bliži radnome mjestu, školi ili liječniku, do čega se sada trebaju voziti najmanje 45 minuta. U svemu su najgore prošli stanovnici Gata, jer su najbliži spomenutoj prometnici, pa im se i put do Omiša produljio i – poskupio.

cesta Brnistra
  Mogli smo se još malo mimoilaziti... barem ne bismo bili blokirani

Povezani članci

Who's Online

We have 181 guests and no members online