Ivan Vulić o zatvaranju ceste kroz Zakučac i (ne)izgradnji tunela kroz Lisičinu

Slučaj zatvaranja, pa odgode zatvaranja Brnistre, državne ceste DC-70 kroz Zakučac izazvao je brojne reakcije lokalne javnosti, razgovore, brojne medijske istupe, prosvjede, koji se nastavljaju. Novi prosvjed na Omiškom mostu već je najavljen za petak, 16.10. u 11.55 sati. Poljičani i Omišani upozoravaju kako će cesta u naredne dvije godine biti zatvorena oko 180 dana, što će im donijeti brojne poteškoće u svakodnevnom životu.
Jedan od najupućenijih u prometnu problematiku Poljica i cijele splitske aglomeracije je umirovljeni dipl.ing.građ. Ivan Vulić iz Zakučca. Stručnjak je to koji je cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim cestama d.o.o. i Hrvatskim autocestama d.o.o. na izgradnji najzahtjevnijih objekata prometne infrastrukture kao što su tuneli, vijadukti i mostovi na autocesti A1, koji se dosad u nebrojeno navrata, kroz pisane komentare i dopise obratio nadležnima od predsjednika Vlade RH, resornoga ministra prometa, uprave Hrvatskih cesta, županijske ispostave HC te vodećih ljudi regionalne i lokalne samouprave, vezano za problematiku i rješenje problema obilaznice Omiša i kvalitetnijeg prometnog povezivanja na ovom području.
Vulić se prije nekoliko dana posredovanjem Radio Brača i uživo obratio Poljičkoj, Omiškoj i svekolikoj hrvatskoj javnosti te stručnom argumentacijom potkrijepio plebiscitarni zahtjev žitelja Poljica za prioritetnom izgradnjom tunela kroz Lisičinu umjesto zatvaranja uvodno spomenute ceste kroz Zakučac...

Izvori: Radio Brač, Savez za Poljica

Govoreći o uplitanju politike u struku i nedoraslosti Hrvatskih cesta d.o.o. kao investitora ovom izazovu te o svim aspektima izgradnje tunela kroz Lisičinu koji je moguće izgraditi u svega 50 dana za samo sedam milijuna kuna što je manje od šteta koje bi nastale nepotrebnim zatvaranjem ceste kroz Zakučac, Vulić je ukazao i na brojne druge prometne i infrastrukturne probleme zavičajnih Poljica i Omiša te o potrebi zajedništva svih Poljičana i ostalih žitelja Poljica kako bi se oni rješili, a Poljica izborila za budućnost kakvu svojom poviješću i svojim resursima zaslužuju.

Tonski zapis razgovora koji je s članom Saveza za Poljica ing. Vulićem vođen u splitskome studiju Radio Brača u ponedjeljak 12. listopada 2020. u 10.15 sati dostupan je ovdje.

Snimka razgovora inž. Ivana Vulića na Radio Braču od 12. listopada 2020. u povodu najave zatvaranja ceste kroz Zakučac i (ne)izgradnje tunela kroz Lisičinu.

Povezani članci

Who's Online

We have 283 guests and one member online

  • admin