Jadranski susreti: Omiški gusari trijumfirali nad sedam kaštelanskih ekipa

Omiški Gusari na Jadranskim suretima
Vrelo ljetno poslijepodne i večer ovog su ponedjeljka u Kaštel Sućurcu dodatno zagrijali i popularni Jadranski susreti, na kojima su se sedam ekipa iz Kaštela i jedna ekipa iz Omiša - Omiški gusari borili za naslov najboljeg i prolazak u daljnje krugove ovog natjecanja, a slobodno možemo reći da su ove večeri bili najjači momci i djevojke iz Omiša, koji su pobjedu ostvarili u potezanju konopa ...

VESELO I ZABAVNO NA JADRANSKIM SUSRETIMA

Omišani trijumfirali nad sedam kaštelanskih ekipa

Piše: D.P. / Kastela.org
Izvor: Kastela.org

Šezdeset i četiri natjecatelja borili su se na velikom mulu u natjecanju za regiju 3, sa spretnošću i vremenom u četiri igre: letećem vaterpolu, mošarci, nošenju ribarskih kašeta i potezanju konopa. U prve dvije borbe, nakon vaterpola i mošarke u vodstvu je bila ekipa iz Kaštel Lukšića s maksimalnih 28 bodova, no u nošenju kašeta uspili su osvojiti tek četiri boda, ali ipak i u zadnju igru ušli su kao prvoplasirani sa četiri boda prednosti ispred Omišana.

Omišanima je potezanje konopa bila favoritska disciplina. To su i pokazali u finalu natjecanja u potezanju konopa te su na kraju opravdano slavili pobjedu u Kaštelima i unatoč sedam domaćih ekipa sebi osigurali plasman dalje u natjecanjima i kako su rekli otvorili im širom vrata ovogodišnje ukupne pobjede na Jadranskim susretima.

ivan rabadan

Na kraju natjecanja, koje je pratio veliki broj publike, ekipa Omiških gusara osvojila je 43 boda i prvo mjesto, na drugo se je mjesto plasirala ekipa Sućurac 3 sa 36 bodova, treća je bila lukšićka ekipa Miljenko i Dobrila sa 32 boda, četvrto mjesto pripalo je ekipi Sućurac 1 s osvojenim 31 bodom, petoplasirana je bila mlada ekipa Bagula iz Kaštel Novog sa 26 bodova, šesti su bili momci i djevojke iz Kaštel Kambelovca u ekipi Mirakul koji su osvojili 20 bodova, pretposljednji su bili članovi Bove iz Rudina s osvojenih 12 bodova i posljednji Sućurac 2 sa sedam bodova.

Uvertira u natjecanje velikih bilo je natjecanje na Lino Jadranskim igrama Junio na kojima su nastupili tri ekipe najmlađih Kaštelana: Funcuti, Torcida i Cool ekipa. Nakon igara lijepa naša, ribarskih kašeta, skakanja u vrećama i potezanja konopa najbolja su bili djeca iz sućuračke Torcide.

Kako su organizatori najavili Jadranske igre u Kaštela će se vratiti 19. kolovoza, kada se odigrava hrvatsko polufinale, koje će pratiti cijela Hrvatska putem malih ekrana.

Povezani članci

Who's Online

We have 602 guests and no members online