Kaštela: Pučani i vlastela slavili ljubav

Da će veselje pučana, koji su slavili ljubav Miljenka i Dobrile pred domom obitelji Vitturi u Kaštelima biti prekinuto, znalo se odmah, čim se sa zapada, izronivši iz mora poput duha, pojavio veliki jedrenjak. S prvim zabrinutim pogledima, s jedrenjaka je odjeknula paljba, a na Brcu su se pojavili Omiški gusari, te u općem metežu zatočili Dobrilu. No, ipak se sve dobro završilo, Dobrilina sloboda plaćena je blagom, a ona se vratila u zagrljaje svojih najmilijih... Svi su mogli odahnuti, a veselje brojnih pučana i pripadnika vlastele, bilo je nastavljeno. Inače, ovu veliku kaštelansku renesansnu feštu, najavljenu kao svečano otvaranje manifestacije „Istinita legenda o Miljenku i Dobrili“, posebnom su učinili glumci Kaštelanskog kazališta, koji su izveli predstavu "Miljenko i Dobrila“, prema scenariju Nevena Bućana i u režiji Roberta Raponje. No, nisu samo glumci dali svoj obol manifestaciji. U tom su im pomogli članovi KUD-a Ante Zaninović, renesansna skupina iz Koprivnice pa i "agresivci“ poput Omiških gusara ...

KAŠTELA

Pučani i vlastela slavili ljubav, vratili se u prošlost te degustirali okuse i mirise renesanse

Izvori: Kastela.org, DalmacijaNews

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održano je svečano otvaranje velike turističke manifestacije "Legenda o Miljenku i Dobrili". Riječ je o sedmodnevnoj kostimiranoj manifestaciji koja prikazuje istinitu priču o renesansnoj ljubavi dvoje mladih koja izuzetno podsjeća na onu Romea i Julije.

omiški gusari

Uz podršku grada i TZ Kaštela i renesansnih gostiju iz Koprivnice Kaštela su se se "vratila" u prošla vremena uz šatore, kostime, običaje i ostalo. Odgledan je i dramski igrokaz "Legenda o Miljenku i Dobrili" prema scenariju kaštelanskog kroničara Nevena Bućana.

Mladi kaštelanski glumački par Aneta Grabovac i Marin Jelenčić ovogodišnji su ljubavni par za ovaj kostimirani turistički kaštelanski projekt u kojeg su kaštelani krenuli vrlo ambiciozno nastojeći i na ovakav način brendirati Kaštela kao turističku destinaciju.

Cijela manifestacija u subotu se seli u Kaštel Kambelovac, gdje će u renesansnim događanjima moći uživati najmlađi Kaštelani, jer ovaj dio nosi naziv Dječji renesansni dan...

PROČITAJTE VIŠE...

omiški gusari

Povezani članci

Who's Online

We have 641 guests and no members online