Mjesec sporta: Jesenice treking

Jesenice trekking

Travanj je mjesec sporta i rekreacije u Općini Dugi Rat. U subotu i nedjelju, 5. i 6. travnja 2014. u Dugom Ratu Jedriličarski klub Orišac iz Dugog Rat priređuje Jedriličarsku regatu Sv.Josipa za klasu Optimist, regatu koja je upisana u službeni kalendar HSJ-a. Vikend poslije, u subotu, 12. travnja, Udruga Jesenice po četvrti put organizira cjelodnevnu sportsko-zabavno-rekreacijsku manifestaciju Jesenice treking. Na trekingu se očekuje više od 300 natjecatelja, te veliki broj rekreativaca. Start i cilj je u Starom selu Jesenice, a proći će se Krug, Zeljoviće, Duće, Podstranu te greben Poljičke planine. Natjecateljska staza je duga između 20 i 25 kilometara i pretežno prolazi planinskim grebenom, a namijenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima. Rekreacijska staza je prilagođena šetačima, obiteljima i rekreativcima. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama, a laganom šetnjom se prođe za dva do tri sata ...

JESENICE TREKKING

Izvor: Udruga Jesenice

udruga Jesenice

- Dosadašnji posjetitelji su se uvjerili u ljepotu našeg zavičaja, a mi ćemo se i ove godine potruditi da sve dobro organiziramo. Cilj nam je da se kao naši gosti dobro zabavite cijeli dan, od jutarnje utrke ili šetnje, preko popodnevnog ručka u ambijentalnoj konobi, do večernjeg glazbenog programa. Utrku osigurava HGSS, a obavezna oprema je mobitel, komplet prve pomoći, astro folija i zviždaljka – poručuje Damir Ivanišević iz Udruge Jesenice.

Prijave za Jesenice Trekking traju do subote, 5. travnja, a zainteresirani se trebaju javiti agenciji Cyntus Dugi Rat, na broj telefona 021 / 757-802 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Ivanišević napominje i da se plaća startnina od 100 kuna u što je uključena: organizacija utrke, karta staze, natjecateljski karton, instrukcije za utrku, kuhani ručak i ulaznica za glazbeni program.

Jesenice trekking

Djeca do 15 godina ne plaćaju startninu. Mogu sudjelovati u rekreativnoj kategoriji isključivo u pratnji roditelja.

Registracija će biti od 8 do 8,30 sati, a početak je planiran ispred Blagajne za 9 sati. Startnina se uplaćuje u agenciji Cyntus ili na žiro račun Udruge Jesenice 2330003-1100429414 – kaže Ivanišević.

Jesenice trekking

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online