Dugoratsko ljeto: Večer domoljubne poezije u Zemunikovim dvorima

Jesenice, Zemunika dvori, subota, 13. kolovoza, od 20:30 sati
Večer domoljubne poezije,  organizator: Udruga ’Jesenice'

U subotu 13. kolovoza 2016. godine, u Zemunika Dvorima održati će se 7. Večeri domoljubne poezije. U nastavku pročitajte uvodnu riječ iz ovogodišnjeg zbornika, glavnog voditelja Večeri domoljubne poezije Mate Buljubašića..

DUGORATSKO LJETO

Večer domoljubne poezije u Zemunikovim dvorima

Izvor: Udruga Jesenice

Evo nas već sedmu godinu na Gori Maslinskoj u Zeljovićima, da s pjesmom iskažemo svoju ljubav prema Domovini kako bismo se prisjetili veličanstvene pobjede u akciji Oluja te zahvalimo svima koji su sebe ugradili u temelje Lijepe naše.

Hvala hrvatskim braniteljima i svima koji su na bilo koji način pomogli u oslobađanju od okupatora.

Hvala hrvatskim pjesnicima koji su sebe ugradili u stihovima u naše Zbornike, koji su krasnoslovili na večerima poezije te svojim pjesmama svijedoče istinu, jer prešućena istina vodi zaboravu.

Hvala svma koji i danas beru cvijeće po poljima bojnim i kite poslijednja počivališta ratnika koji počivaju u utvrdama tuge u okrilju Božjega mira i tišine.Ljubimo ih kao za života i milujemo našim stihovima, suncem zlatnim,daškom vjetra nebeskoga. Budimo ih kišama rosuljama pozaspale na oblacima slobodnog hrvatskog neba kojega su nam darovali.

Pa neka i večeras riječi procvijetaju u pjesmu i neka je poslušaju berači uspomena ovdje u mjesečevim dvorima Zemunika.

Hvala ti Gospodine da mogu pjevati glasom mojih prijatelja koje si zaogrnuo vječnom šutnjom, hvala Ti da njihovim očima mogu gledati kada oni svoje nisu više mogli držati budne.

Hvala dragim pjesnicima za svako slovo, riječ, stih ili pjesmu posvećenu onima koji su se dali za Domovinu nama ostavili točilišta domoljubna, neispjevane pjesme i neishodane korake.

Pa neka započne krasnoslov domoljubne poezije i neka je začuju naši prijatelji s kojima smo za ruku držali iste munje i gromove, koji su ustajali prije sunca, razbuditi vjetrove nemirne, nadišli prostor i zagrlili vječnost.

Rasplamsajte oluje i neka vam mir i radost u srcima pjeva!

Povezani članci

Who's Online

We have 110 guests and no members online