Jenki zvani Blueberry

Filmska večer srijedom: Blueberry

I ovog ljeta naši sumještani i gosti moći će u našem mjestu tijekom srpnja uživati i u filmskim večerima na otvorenom. "Koprodukcija" udruge Tvornica Dugi Rat i Kulturno povijesne uduge Spalatos iz Splita nastavlja se i ovog ljeta. Vušković, Mladen Vušković, urednik filmskog programa, odabrao je pet naslova iz bogate ponude izvrsnih filmova koje niste imali priliku pogledati u hrvatskim kinima. Dugoratske filmske večeri srijedom otvara (poručnik) "Blueberry", western redatelja Jana Kounena, adaptacija legendarnog stripa majstora devete umjetnosti francuza Jeana Girauda (poznatog i pod pseudonimima Moebius i Gir) priča je o šerifu Mikeu Blueberryju koji se na američkom zapadu bori sa ubojicama, odmetnicima i kriminalcima ...

DUGORATSKE FILMSKE VEČERI SRIJEDOM

3. srpanj 2013., 21:00 sat, Dugi Rat, Poljički trg

Filmska večer: Blueberry

Redatelj: Jan Kounen
Uloge: Vincent Cassel, Juliette Lewis, Michael Madsen, Ernest Borgnine, Temuera Morrison...    

Vicentu Casselu pripala je naslovna uloga, ona šerifa Mikea Blueberryja, umornog čuvara pravde na divljem zapadu krajem osamdesetih godina 19. stoljeća. Njegov gradić Palomito naseljen je raznim čudnovatim likovima koji žive uglavnom s one strane zakona..

Blueberry

Izvor: Filmski.net

Mariah (Juliette Lewis) koja brije na Calamity Jane, za kolica vezani Rolling Bear (Ernest Borgnine) i njegov sin Billy the Idiot (ime sve govori), geolog i bivši robijaš Prosit (Eddie Lizard) i njegov partner Woodhead te hladnokrvni ubojica Wally Blount (Michael Madsen) pomoći će vam da steknete dojam o profilu stanovništva.

Prosit se pokazuje sa pištoljem važnog nedavno ubijenog čovjeka što će mu stvoriti mnoštvo neprijatelja. Nakon neuspjelog pokušaja linča, od kojeg ga spašava Blueberry, prisiljen je napustiti grad..

Jedna od Blountovih žrtava je i Wallyjeva djevojka što šerifa tjera u potjeru za ubojicom koji se pak nalazi na indijanskom teritoriju u potrazi za skrivenim zlatom. Pridružuje mu se i Prosit čiji motiv također leži u sjajnom metalu..

BlueberryDUGORATSKE FILMSKE VEČERI SRIJEDOM

Filmske večeri srijedom u Dugom Ratu

10.07.2013.- srijeda
Dugi Rat, Poljički trg, 21:00 sat
Filmska večer srijedom:" Molim te, premotaj"  (Be kind, rewind)
Organizator: Udruga "Tvornica"


Filmska večer

17.07.2013.- srijeda
Dugi Rat, Poljički trg, 21:00 sat
Filmska večer srijedom: "Admiral", povijesni spektakl
Organizator: Udruga "Tvornica"
 

Filmske večeri srijedom u Dugom Ratu

24.07.2013.- srijeda
Dugi Rat, Poljički trg, 21:00 sat
Filmska večer srijedom: "Povratne boce", češka romantična komedija
Organizator: Udruga "Tvornica"


filmska večer

31.07.2013.- srijeda
Dugi Rat, Poljički trg, 21:00 sat
Filmska večer srijedom: "12.08, Istočno od Bukurešta", komedija
Organizator: Udruga "Tvornica".

Povezani članci

Who's Online

We have 94 guests and no members online