Mosor film festival

Na mosorskoj livadi Ljuvač od petka do nedjelje (11-13.9.2020.) održat će se "Mosor Film Festival" (MosFF), posvećen planinarskom filmu, na kojemu se mogu pogledati radovi autora iz Hrvatske i inozemstva na temu planinarenja, alpinizma, speleologije, sportskog penjanja i zaštite prirode. Bit će prikazano 14 filmova autora iz Hrvatske, Slovenije, te BiH, prema odabiru žirija u sastavu Jurica Pavičić (filmski kritičar i književnik), Jasen Boko (dramaturg i književnik), te Ivan Stanić (direktor festivala 3fok u Kreševu-BiH).
Otvorenje programa je u četvrtak u 20 sati, na terasi kluba "Quasimodo" uz hrvatsku premijeru slovenskog filma "GreGor" ("U gore") o Gregoru Selaku, vrhunskom slovenskom sportskom penjaču koji se vraća natjecanjima usprkos teškoj bolesti koja ga je zadesila, što podržava i udruga "MS Mogu sve" koja okuplja oboljele od multiple skleroze. Ulaz na festival je besplatan, a noćenje je moguće u šatorima koji se mogu postaviti na livadi pod planinarskim domom. Više o programu u nastavku članka..

Izvor: Slobodna Dalmacija

Na Mosoru će se osim radionica "Osnove planinarske fotografije" Predraga Kurtovića, "Orijentacijsko trčanje" Anite Radoš, "Izradu hranilica za ptice" Bruna Kuštre, održati i promocija knjige "Što sam naučio na planini", autora Milana Majerovića Stilinovića, kao i jutarnje radionice joge i meditacije u suradnji s udrugom "Nandi", glazbeni nastup čuvara poljičke glazbene tradicije (dugoračanima dobro poznatog, op.ur.) Gorana Mikasa, pa i predstava francuske cirkuske skupine koja će na Mosoru izvesti predstavu "Nos" - najavio je Denis Vranješ, predsjednik Organizacijskog odbora festivala, otkrivši kako će se tijekom vikenda na planini saditi sadnice hrasta medunca.

Povezani članci

Who's Online

We have 316 guests and no members online