Najavljujemo 7. Mosor Grebbening

Mosor GrebenningDragi ljubitelji Mosor Grebbeninga, već smo dobro zagazili u 2013. godinu i krajnje je vrijeme za službenu najavu 7. Mosor Grebbeninga. Grebbening više nije predškolac već polako kreće u 1. razred. Iako valja napomenuti da treking i sl. utrke na Mosoru imaju nešto dulju tradiciju od ovih 7 godina. Tako je 2005. i 2006. Službeni naziv utrke bio Mosor trekking, dok povijest utrka na Mosoru seže na početak 90-ih kada se u organizaciji HPD „Ante Bedalov“ iz Kaštel Kambelovca počelo sa organizacijom Mosorskog planinarskog maratona, koji je doživio preko 20 izdanja, a iz kojeg su i nastale treking utrke na Mosoru ...

PLANINARENJE

Najavljujemo 7. Mosor Grebbening

Izvor: Gata.hr, Omis-info.hr

Mosor Grebenning

Kao što smo najavili u studenom prošle godine na facebook profilu Grebbening, ovogodišnji termin Mosor Grebbeninga je 20.04.,a i ovu godinu vaši domaćini su vrijedni članovi Planinarsko-ekološke udruge „Gata“ iz Gata.

I baš taj travanj mjesec (uključujući kraj ožujka i početak svibnja),je totalna inflacijatreking-trail-pustolovnih utrka.Donedavno je MosorGrebbening bio jedini siguran stanovnik travnja,a ove godine nas očekuje:30.03.-Istra trek,06.04.-Jesenice treking,13.04.-Istra 100milja i 100km ,20.04.-7.MOSOR GREBBENING, 27.04 . -Krk trail ,te prvi vikend u svibnju Grobnik trek i KI Challenge. Navala na sve strane,ali i izbora za sve ukuse.

Mosor Grebenning

Glavni razlog zašto smo do sada čekali sa službenom najavom je status kvalifikacijske utrke za "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc®". Organizatori te najpoznatije svjetske trail utrke su pozitivno odgovorili na naš zahtjev,pa od 05.02.2013. Mosor Grebbening ima status kvalifikacijske utrke za "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc®".

Ultra kategorija Mosor Grebeninga vrijedi 1 kvalifikacijski bod. Što se tiče bodova za "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc®" organizatori treking-trail utrka u Hrvatskoj su bili najaktivniji do sada,pa je tako ove sezone u igri 14 bodova (7 utrka), pa postoje mogućnosti za razne kombinacije. Po novom pravilniku za sudjelovanje na UTMB-u potrebno je u dvije sezone skupiti 7 bodova iz maksimalno 3 utrke. 

Mosor Grebenning

Kao što vas većina zna prošli vikend u Zagorju je započela nova treking sezona u Hrvata.Što u ligi,što u „ilegali“,ove sezone nas očekuje 30-aktreking utrka raznih formata.Ove sezone Grebbening je ponovno u „ilegali“ ali ne sumnjamo da će Mosor Grebbening svojom karizmom i tradicijom i ove godine privući respektabilan broj ljubitelja svog krša.

I baš na toj prvoj ovosezonskoj utrci u Zagorju dogodio se najveći događaj u svim treking utrkama u Hrvatskoj do sada, kada su Dražen Kordej,Branko Barlović i Tomislav Brcko za vrijeme utrke od sigurne smrti spasili vozačicu koja je na klizavoj cesti izgubila nadzor nad vozilom i na krovu završila u jarku sa vodom. Organizatori treking lige su pokrenili inicijativu da tri junaka imaju pravo besplatnog natjecanja na svim utrkama u sklopu lige.

Ovom prigodom se i Mosor Grebbening u zahvalu hrabrim trekerima pridružuje akciji.Gospodo Kordej,Barlović i Brcko ,ako imate želju nastupati na 7.Mosor Grebbeningu bit će nam čast ugostiti vas,je vi ste najveći junaci trekinga u Hrvata.

Mosor Grebenning

I za kraj malo o stazama. Poznato je da vas organizatori Mosor Grebbeninga iz godine u godinu iznenade sa nekim novim djelovima na Mosoru i široj okolici, pa ni ova godina neće biti iznimka. Trasa svake kategorije će većim dijelom prolaziti terenima kojima ista kategorija još nije prolazila.

Iako je možda Mosor Grebbening (treking) nakon prvih nekoliko godina možda postao malo „monoton“ jer je dobrim dijelom prolazio dobropoznatim grebenom po kojem je i dobio ime,zadnjih Vas godina pokušavamo upoznati sa širom okolicom koja obiluje povijesnim i kulturnim lokalitetima.

Ovogodišnju utrku (ultra i planinarska) će obilježiti prolasci kroz stara sela i zaseoke te će se mnoginatjecatelji prisjetiti kako su nekada živjeli naši stari i koju su trud i muku ulagali da bi se prehranili i preživjeli.

Info:

Naziv utrke: 7. Mosor Grebbening
Datum: Subota, 20.04.2013.
Područje: Grad Omiš, Mosor i šira okolica

Mosor Grebenning

Kategorije:

Ultra kategorija:
45km/2000m uspona - Finišeri će osvojiti 1 "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc®" kvalifikacijski bod.

Light kategorija:
25km/1100m uspona

Jogging kategorija:
10-12km/800m uspona

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online