Iz Regije..

Omiš u snijegu: Najteže stanje u Podašpilju, Svinišćima, Smolonjama i Gornjem Docu

snijegSve raspoložive snage su na terenu, no stanje je i dalje daleko od idealnog - kaže nam omiški gradonačelnik Ivan Škaričić koji od srijede navečer, kada su se na ušću Cetine pojavile prve snježne pahulje, predsjedava gradskim kriznim stožerom. Glavne ceste, državne i županijske, relativno su brzo osposobljene za promet, no tijekom jučerašnjega dana još se uvijek bilo teško probiti do nekih zamosorskih sela, pri čemu je najteže stanje u Podašpilju, Svinišćima, Smolonjama i Gornjem Docu ...

OMIŠ U SNIJEGU

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Slobodna Dalmacija

- Uspostavili smo komunikaciju preko predsjednika mjesnih odbora s kojima određujemo prioritete, pa smo tako iz neugodnih situacija izbavili nekoliko trudnica i teških bubrežnih bolesnika - objašnjava Škaričić svjestan kako Grad nema ni novca, ni potrebnu opremu za ublažavanje ekstremnih vremenskih neprilika.

Danonoćno šire omiško područje obilazi deset dvočlanih ekipa, pri čemu je Grad na svoj trošak mobilizirao šest lokalnih bagerista koji su se pridružili županijskim raličarima te bageristima posuđenima od tvrtke 'Vijadukt' s gradilišta obližnje zaobilaznice. Komunalna 'pješadija' se pak dala u čišćenje i odleđivanje nogostupa kako bi se život u gradu barem donekle vratio u normalu.

omiški trg pod snijegom
  foto: Borna Čapeta / facebook

- Realno bismo u svakom selu trebali imati po jedan stroj, no to je, na žalost, nemoguće. Ne preostaje mi stoga ništa drugo nego zahvaliti svima koji već danima ulažu nadljudske napore u borbi sa snijegom kakvoga ovaj kraj ne pamti - zaključuje Škaričić.

Povezani članci

Who's Online

We have 363 guests and no members online