Ljetna škola u Zvjezdanom selu Mosor

UčeniciU zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor (ZSM) održana je druga ovogodišnja ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola. U njoj je od 29. srpnja do 2. kolovoza sudjelovalo četrnaest mladih polaznika iz Hrvatske. Osim svakodnevnih predavanja i kvizova s područja astronomije i promatranja Sunca i noćnog neba, koja je vodio astronom-animator ZSM-a Zoran Knez, za učenike su upriličene još četiri radionice vrlo raznolikog sadržaja ...

LJETNA ŠKOLA NA MOSORU

Izvor: DalmacijaNews

Dok je prvi dan kamp u potpunosti pripao astronomiji, drugog je dana upriličena kreativna tehnička radionica modelarstva, koju je proveo Hrvoje Vrhovski, voditelj radionica u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture. Isti je instruktor trećeg dana ljetne škole upoznao njene polaznike s osnovama robotike, te programiranjem svjetala i elektromotora pomoću računala.

Predsjednik Hrvatskog saveza CB radio klubova Đuka Pelcl je narednog dana za male polaznike upriličio tečaj orijentacije i komunikacije, dok je posljednjeg dana na programu bio fotografski tečaj kojega je vodio tajnik fotokluba „Split“ Josip Ostojić. Da bi slobodno vrijeme bilo što bolje iskorišteno, pobrinula se članica udruge ZSM, učiteljica razredne nastave Matilda Radelja, koja je za djecu osmislila niz korisnih aktivnosti.


Foto-radionica „Poljička Republika“ u Zvjezdanom selu Mosor

Hrvatski fotosavez u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Zajednicom tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije i udrugom Zvjezdano selo Mosor priređuje fotoradionicu za mlade pod nazivom „Poljička Republika“.

Uvod u fotoradionicu će dana 6. kolovoza biti otvorenje izložbe Hrvatskog fotosaveza iz projekta "Skrivena Hrvatska“ pod nazivom „Prizori iz davnina – Dalmacija“, koja će biti postavljena  u prirodnom okolišu zvjezdarnice na Mosoru.

prizori iz davnina - dalmacija

Povezani članci

Who's Online

We have 285 guests and no members online