Dugi Rat: Otkrivena skupina koja je preprodavala kokain

kokainOperativnim radom na terenu, pozorno slušajući 'priče' s ulice, splitski su inpektori Odjela za kriminalitet droga, sakupili dovoljno saznanja, ali i materijalnih dokaza, za uhićenje tri osobe s područja Dugog Rata, koje su priveli na ispitivanje zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga. Prvi je 'dolijao' Jadran J. (33) iz Dugog Rata. Policija je imala saznanja kako se Jadran bavi preprodajom kokaina posljednjih mjesec dana na području Dugog Rata, Omiša i okolice, pa su ga u srijedu oko 9 sati zaustavili u Ulici Mile Gojsalić. Nakon što su zatražili njegove dokumente na uvid, on im je dragovoljno - iz desne čarape - izvukao vrećicu sa 2.1 gram kokaina i predao im ju. Nakon što su dobili nalog istražnog suca, inspektori su pretražili Jadranovu kući i garažu, gdje su pronašli još 4.2 grama kokaina ...


DOLIJALI BIJELI


Otkrivena skupina koja je preprodavala kokain na dugoratskom i omiškom području


Piše: Milena Budimir / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


kokainJadran je uhićen, odbio je pravo na branitelja i dao je svoj iskaz. Prema njegovim riječima, negdje u rujnu mu je poznanik Saša M. (35) dao na čuvanje dvije vrećice pune kokaina, koje je potom upravo Saša stavio u Jadranov kućni sef, ugrađen u zid obiteljske kuće.

On je, navodno, izmijenio šifru, kako bi droga bila 'na sigurnom'. Potom se situacija zakomplicirala za obojicu. Naime, sredinom rujna Saša je uhićen zbog sumnje da je preprodavao drogu i nalazi se, još uvijek, u pritvoru na Bilicama.

Jadran je, pak, svjestan što se nalazi u njegovoj sobi, odlučio biti malo poduzetan, pa je sef izbio iz zida i provalio ga. Dio pronađenog kokaina, kako sam kaže, koristio je osobno, a dio je dao na prodaju.

No, ni tu nije kraj sage. Djevojka uhićenog Saše M., Ana J. (28), ovisnica iz Omiša, zatražila je od Jadrana i svoj 'dio kolača', on joj je na to predao dio kokaina. Ana je, pak, par vrećica predala Jakovu Č. (28), zvanom Čiksi iz Dugog Rata, koji se bavi sitnom preprodajom droga.

Doznavši sve to, inspektori su pokucali Ani na vrata unajmljenog stana u Splitu. Ugledavši 'plavce', djevojka je odmah predala grumen kokaina težak 41.8 grama. Pretragom stana pronađeni su i mobiteli, kao i brojne telefonske kartice kojima se koristila, ali i nekoliko stotina eura.

Sljedeći na listi za uhićenje bio je Čiksi, njega su policajci zatekli u srijedu poslijepodne kako sjedi u osobnom vozilu BMW, na parkingu u Dugom Ratu, oduzeta su mu dva mobitela, a pretragom stana pronađeno 0.35 grama hašiša, 0.36 grama amfetamina speed, ali i dvije plastične vrećice s tragovima kokaina.

Trojka će biti privedena istražnom sucu s kaznenim prijavama zbog zlouporabe opojnih droga.


kokain


Kako neslužbeno doznajemo, osim ovisnice Ane J., mladići su policiji jako dobro poznati otprije. I Jadran i Jakov su krivotvorili isprave, a pritvoreni Saša ima više od 20 kaznenih prijava, što zbog teških krađa i razbojništava, što zbog nasilništva i zlouporabe i proizvodnje opojnih droga.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 305 guests and no members online