Zanimljivosti..

No smoking!

pušenjeEuropska Unija krenula je u pohod protiv pušača. Nema više dima, pepeljara i tog otrovnog smrada cigareta. Zapalili ste cigaretu? Loše vam se piše! Kao prvo, zapalite li cigaretu tamo gdje je to izričito zabranjeno, suočiti ćete se sa enormnom kaznom koju ćete teško platiti čak i ako ste Rom koji svakodnevno svira najljepše zvuke Zdravku Mamiću i kupi slatke novčanice od po 500 Eura. Ako mislite da ste dovoljno lukavi i da se možete ščućuriti u neki zabiti kutak gdje vas nitko ne vidi i tamo zapaliti tu toliko potrebnu cigaretu, grdno se varate. Naime, po takvim će se kutevima šetati opasna "pušačka policija". Uhvate li vas sa cigaretom u ruci slijedi pretresanje, provjeravanje tjelesnih šupljina, čitanje bukvice, a ako ste drski mogao bi pasti i koji "odgajački" šamar. I naravno, pored sramote koju će vam revna pušačka policija izazvati tu je i ona prva mjera enormno visoke kazne ...


NO SMOKING!


Pušačka policija

 

ugasi cigaretuEU je a objavila pravi rat pušačima. Dužnosnici u Bruxellesu žele eliminirati cigarete uz pomoć pušačke policije, zabrane pepeljara i visoko profiliranih javnih sudskih procesa protiv slavnih i javnih osoba koje budu uhvaćene dok uživaju u dimu cigarete.

Dosje s preporukama za 27 zemalja članica, Europska Unija već je izdala. Cilj koji se želi postići je jasan - okruženje koje je sto posto slobodno od dima cigareta. Prijedlog su Europskoj Uniji dali ministri zdravstva, a odobrio ga je parlament EU.
Mjere zastrašivanja

Dokument na 31 strani donosi preporuke za doista drastične mjere za zabranu pušenja na svim radnim mjestima, u javnim zgradama i ustanovama. Mjere su podijeljene u četiri poglavlja...

Clanak  PROČITAJTE VIŠE ...

 

pušenjePiše:  Alen Bećirović
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Uhvate li vas "puščka policija" sa cigaretom u ruci slijedi pretresanje, provjeravanje tjelesnih šupljina, čitanje bukvice, a ako ste drski mogao bi pasti i koji "odgajački" šamar. I naravno, pored sramote koju će vam revna pušačka policija izazvati tu je i ona prva mjera enormno visoke kazne.

Pokušate li pobjeći nakon što ste uhvaćeni, možete očekivati specijalno istreninirane predstavnike snage reda koji će se brzinom gazele naći ispred vas i na svijetlećem panou na svojim leđima upozoriti da stanete sa strane i suočite se sa rukom pravde.


Nema bježanja!

I posljednja, ali nikako manje bitna mjera jesu senzacionalistička suđenja. Pazite slijedeću situaciju. Primjerice, jedan Ćiro Blažević koji vozi 300 na sat svoj bijesni auto, a uz to je i pun para, odluči zapaliti cigaretu uz jutarnju kavicu.

Nevini promatrač koji je zgrožen takvim ponašanjem "najboljeg trenera svijeta" odmah pozove 112 i uspaničeno traži sve moguće službe od policije, preko hitne, do vatrogasaca kako bi se spriječio neviđeni kriminal u kojem je glavni sudionik trener svih trenera.

Odmah se obavještavaju mediji i u roku od 20 minuta imamo izvanredne vijesti na kojima voditelj uzbuđenim glasom objavljuje ..kako je u 10.30 po srednjoeuropskom vremenu nakon opsežne i dugo pripremane akcije USKOK-a, policije, Interpola i nekoliko stranih tajnih agencija pravdi priveden zloglasni pušač Miroslav Ćiro Blažević.


ĆiroDugotrajna ispitivanja…

Nekoliko sekundi nakon senzacionalne objave kamera se prebacuje na desetoricu specijalaca iz ATJ Lučko koji zamaskirani neutraliziraju dotičnog kriminalca koji nije svjestan što ga je snašlo i jedva čeka da podigne lijevu stranu lica sa asfalta, a da mu sa desne strane što prije nestane cipela revnog specijalca.

I tako dok ja u svom naslonjaču prepun straha razmišljam hoću li ili neću zapaliti cigaretu, kriminalac Ćiro nalazi se u policijskim prostorijama gdje je podvrgnut iscrpljujućim ispitivanjima.

- ½Što sam skrivio?½ – pita se on.

- ½Budi sretan ako izađeš za deset godina vani! Gadiš mi se!½ - odgovara mu bijesni inspektor. Nakon nekoliko sati bjesomučnog ispitivanja Ćiro konačno priznaje:

- ½Kupio sam cigarete u onom malom kiosku na uglu one uličice gdje ste me uhvatili…½.


Osjećam se sigurno!

pušenjeI tu naravno kreće nova akcija u kojoj se demolira kiosk, a vlasnik privodi uz veliko opiranje. Obojica su osuđeni na 20 godina zatvora kao supočinitelji jednog od najtežih kaznenih djela.

I dok sam još pri samom uhićenju razmišljao hoću li zapaliti cigaretu, nakon presude u rukama gnječim punu kutiju i obećajem samom sebi da nikada više neću niti pomisliti na cigaretu.

I sada šetam ulicom čistih pluća, kafići su prijatelji zdravlja, a ja živim sigurno znajući da su najveći kriminalci iza rešetaka. Jer koga je briga za mito, korupciju i ubojstva ako su oni najvažniji – pušači, iza rešetaka?


Pozdrav iz Rovinja!

 

u dimu cigarete

Povezani članci

Who's Online

We have 388 guests and no members online