Policija u zajednici

policija u školiNakon što je nedavno u prostorijama PP Omiš održan susret sa djecom svih dječjih vrtića na području grada Omiša i Dugog Rata, pod nazivom ½ DAN OTVORENIH VRATA POLICIJSKE POSTAJE OMIŠ - 2009.½, djelatnici PP Omiš i u osnovnoj školi u Omišu su održali korisno i zanimljivo predavanje kojim se nastojalo približiti važnu društvenu ulogu policije u zajednici i školskoj djeci, osnovcima, te podići razinu informiranosti i samosvijesti djece u slučaju doticaja s predmetima i osobama koji bi predstavljali potencijalnu opasnost njima ili njihovoj sredini, te u prepoznavanja obiteljskog nasilja i drugim važnim temama ...

POLICIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI

Foto: Davor Grgat

policija u osnovnoj školi
policija u osnovnoj školi

 

DJECA U POSJETI POLICIJSKOJ POSTAJI OMIŠ

Izvor: PU SD

Nedavno je u prostorijama PP Omiš održan je susret sa djecom svih dječjih vrtića na području grada Omiša i Dugog Rata, pod nazivom ½ DAN OTVORENIH VRATA POLICIJSKE POSTAJE OMIŠ - 2009.½.

djeca u PP Omiš

Projekt je smišljen u cilju približavanja policije djeci, "razbijanju" barijere policajca "kao sredstva zastrašivanja", te podizanja samosvijesti djece u slučaju doticaja s predmetima i osobama koji bi predstavljali potencijalnu opasnost njihovoj sredini.

U okviru opisanog projekta, službene prostorije PP Omiš posjetilo je oko 450 djece sa odgajateljima, te su ih policijski službenici, proveli kroz tri dijela predavanja.

djeca u PP Omiš

U prvom dijelu predavanja policijska službenica, koristeći se slikovnim ilustracijama žirafe, zmije i međuljudskih odnosa, ukazala je djeci na pravilan oblik komunikacije između roditelja i djeteta s ciljem prepoznavanja obiteljskog nasilja, kao i pojam "pravilnog i nepravilnog dodira" koji mogu biti ispunjeni seksualnim devijacijama odraslih.

djeca u PP Omiš

U drugom dijelu predavanja djeca su upućena na razgledavanje prostorija postaje te na segmente rada u njima. Održano im je predavanje na temu oružja i eksplozivnih naprava s naglaskom što bi djeca trebala raditi u slučaju pronalaska istih, pritom im pokazujući izgled pojedinog oružja, odnosno eksplozivne naprave.

U trećem dijelu predavanja djeca su upoznata s voznim parkom i tehničkom opremom koju koriste policajci u prometu. Policijski službenici kontakt policije su ih upoznali sa svojim aktivnostima, te je djeci prikazan način izuzimanja otisaka prstiju.

djeca u PP Omiš

Uz "male goste" i njihove odgajatelje, druženje su uveličali i dječja klapa OŠ Jesenice Orij, zamjenik gradonačelnika Grada Omiša gosp. Mijo Mimica, predstavnica Centra socijalne skrbi gđa. Ivana Mimica, te ravnatelji dječjih vrtića Grada Omiša i općine Dugi Rat. 

djeca u PP Omiš

Djeci su ponuđeni napici i slatkiši, te su im uručeni edukativni suveniri iz programa Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

djeca u PP Omiš

Na kraju susreta, djeci i njihovim odgajateljima upućen je poziv da svoje impresije tijekom boravka u Policijskoj postaji, kao i crteže i literarne radove, pošalju do 01.04.2009. g., nakon čega će, po tri najbolja rada, biti nagrađena suvenirima iz Nacionalnog prometa sigurnosti na cestama.

djeca u PP Omiš

Također, upućen je poziv i roditeljima djece da pogledaju njihove radove koji će se održati na izložbi za Dan policije u prostorijama Policijske postaje Omiš.


djeca u PP Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 86 guests and no members online