Pomorac iz Podstrane sudjelovao u švercu 62 kilograma čistog kokaina

BrazilTrojica hrvata, među njima i Alen Čičerić (30), pomorac iz Podstrane,   te po jedan bugarin, crnogorac i makedonac uhićeni su u Brazilu zbog šverca 62 kilograma čistog kokaina, nakon četveromjesečnog praćenja u velikoj akciji policije pokrajine Rio Grande do Sul. Kao glavnog organizatora brazilska je policija označila 45-godišnjeg Slobodana Njegića, a koordinator operacije bio je 45-godišnji Miodrag Vojičić koji u Brazilu. Tamnošnji mediji ne bave se puno Čičerićem zvanim Buja, koji je na splitskom području poznat po tome što ga je policija lani osumnjičila da je organizirao oružani prepad na splitsku mjenjačnicu "Ivant - MV", iz koje su maskirani pljačkaši odnijeli oko 70 tisuća kuna ...


Piše: Milena Budimir / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Čičerić je, prema izvješćima policije, tada za organizaciju i pružanje logistike za pljačku dobio 3.300 kuna, a sami prepad izveli su Nikola B. (32) iz Dugog Sela i još jedan nepoznati muškarac. Nikolu B. je Čićerić upoznao dok je služio kaznu u zatvoru u Glini.

Naravno, sve je ove tvrdnje Čičerić preko svojih odvjetnika demantirao.

U Podstrani, rodnom mjestu Alena Čičerića, jučer je, na vijest o njegovu uhićenju, zavladala šok i nevjerica, piše Slobodna Dalmacija. Rodbina uhićenog Alena Čičerića prve vijesti o uhićenju dobiva upravo od splitskih novinara.

Čičerićeva uža obitelj ne živi u Podstrani, a rodbina pretpostavlja kako će ova loša vijest za njih biti veliki šok jer, "premda je bio malo življi, nije bio loš čovik".

 

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online