Omiš: Pred djecom je ubio jer ga je htjela ostaviti, policija zakasnila

zločinMrtva ženska osoba i teško ozlijeđeni muškarac pronađeni su u subotu navečer u stanu u Vukovarskoj ulici u Omišu. Kako doznajemo radi se o Nataši Božić (37), a ubio je njen partner Milan Kalajžić (62) iz Stanića. U kući je pronađene lovačka puška kojom je počinjen zločin, a Kalajžić je trenutno na liječenju zbog ozljeda glave u splitskoj bolnici jer je pokušao izvršiti samoubojstvo. Nataša Božić se prije nekoliko mjeseci rastavila od supruga i zajedno s dvoje djece preselila u stan u kojem je ubijena.

TRAGEDIJA

Mrtva žena i ranjeni muškarac nađeni u stanu

Piše: Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nemili događaj se dogodio dok su djeca bila u kući, a djelatnici Centra za socijalnu skrb su preuzeli brigu nad njima.

ubojstvo u Omišu
  foto: Ante Čizmić / CropixTRAGEDIJA U OMIŠU

Pred djecom je ubio jer ga je htjela ostaviti, policija zakasnila

Piše: Ines Brajević / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews

Nataša Božić (37) ubijena je hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 21.20 sati u stanu u Vukovarskoj ulici u Omišu. Hicem iz lovačke puške ju je ubio Milan Kalajžić (62) iz Stanića s kojim je bila u ljubavnoj vezi. Nakon ubojstva Kalajžić je pokušao počiniti samoubojstvo, no nije uspio. Završio je na liječenju zbog ozljeda glave u splitskoj bolnici, na Odjelu uho grlo nos. Život mu nije u opasnosti.

Nataša Božić se prije nekoliko mjeseci rastala od svog supruga i zajedno s dvoje djece, tinejdžera, preselila u stan u kojem je ubijena. Djeca su živjela s njom i bili su u stanu u trenutku kada se dogodio zločin. Na teren su izašli i djelatnici Centra za socijalnu skrb koji su preuzeli brigu nad njima. Policija je u stanu pronašla i lovačku pušku iz koje je pucao. Natašu je ubio jednim hicem, a sebi je razvalio jednu stranu lica. Zbog ozljede koju je zadobio, s njim se još neko vrijeme neće moći obaviti razgovor.

Susjedi pričaju da su čuli viku, svađu i lupanje, a potom i pucnjavu. No, po stanju koje su istražitelji zatekli u stanu nije se moglo zaključiti da je ubojstvu prethodio fizički okršaj.

Po Omišu se priča da je Nataša htjela prekinuti ljubavnu vezu, a njezin ljubavnik to nije mogao podnijeti. U subotu je radi njega dva puta u pomoć pozvala policiju. Nazvala ih je  poslijepodne, nekoliko sati prije ubojstva i kazala da Kalajžić prijeti samoubojstvom. Policija ga je pronašla i uhitila, a u tom su trenutku pored njega našli pištolj za omamljivanje stoke i streljivo. To je oduzeto, a on je priveden u postaju. Tada je kazao da nije ozbiljno mislio kada je prijetio samoubojstvom već je samo htio privući pažnju na sebe.

Nakon što su s njim obavili razgovor odveli su ga na pregled kod dežurne liječnice u Domu zdravlja koja mu je dala lijekove za smirenje i pustila na kućnu njegu. Ponovno je vraćen u policiju, a kako nisu utvrđeni elementi kaznenog ni prekršajnog djela, pušten je u pratnji prijatelja kući.

Nekoliko minuta prije ubojstva Nataša je ponovno nazvala policiju i požalila se da je Milan pred ulazom u zgradu, da zvoni i da ga ona ne želi pustiti u stan. Tražila je od njih da ga otjeraju.

Patrola je krenula na teren, ali dok su došli do zgrade već je stigla druga dojava da su se začuli pucnji. Kada su došli u stan pronašli su mrtvu Natašu i teško ozlijeđenog Milana.

Policija i istražni sudac i dalje nastavlja istragu u ovom slučaju.

ubojstvo u OmišuTRAGEDIJA U OMIŠU

Policija i dežurna liječnica procijenili da je ubojica bezopasan

Piše: Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Natašu Božić (37), majku dvoje djece, hicem iz lovačke sačmarice u grudi ubio je Milan Kalajžić (62) u stanu u Vukovarskoj ulici 2a u Omišu, u subotu oko 21.20, dok su u stanu bila njezina dva sina u dobi od 18 i 13 godina.

Nakon toga Kalajžić je pokušao samoubojstvo prislonivši pušku sebi o bradu, ali je preživio zadobivene ozljede te se nalazi na liječenju u KBC-u Split i izvan je životne opasnosti.

Prema prvim podacima, uzrok zločina je neuzvraćena ljubav jer je Nataša pokušavala prekinuti vezu s Milanom. Tog istog dana policija je već intervenirala na njezin poziv.

Oko 14 sati Milan je došao kod Nataše s pištoljem za uspavljivanje stoke prijeteći kako će se ubiti. Policija ga je odvela oko 14 sati u Postaju Omiš gdje mu je oduzet pištolj za stoku te mu je izmjereno dva promila alkohola u krvi.

Odveli su ga u Dom zdravlja Omiš. Dežurna liječnica ga je pregledala i razgovarala s njim, nakon čega mu je preporučila sredstva za smirenje i posjet psihijatru.

Policiji i liječničkoj ekipi je kazao kako se nije namjeravao ubiti, nego samo privući pažnju na sebe. Policija ga ponovno odvodi u postaju, obavljaju radnje i pretrage kako bi utvrdili postoje li elementi za podnošenje prijave.

Pitaju ga hoće li pozvati nekoga od njegove obitelji, što Milan odbija jer je s njima u lošim odnosima zbog veze s Natašom. Daje im broj prijatelja i u kasnim poslijepodnevnim satima je u njegovoj pratnji pušten kući. Policija i medicinska struka procijenili su tada kako nije opasan za sebe i druge.

Milan odlazi i u međuvremenu krade lovačku pušku sačmaricu. Oko 21.10 zvoni na ulazna vrata zgrade u kojoj stanuje Nataša. Ona poziva policiju i patrola kreće put nje. Netko pušta Milana u zgradu, on dolazi na treći kat pred stan u kojem je Nataša s djecom, ulazi i u 21.20 vrši egzekuciju, nakon čega prislanja cijev oružja sebi na bradu i okida. Tada stiže policijska patrola, prekasno.

- Vraćao sam se izvana kada sam čuo dva pucnja. Ušao sam u svoj stan koji se nalazi ispod Natašina i za nekoliko minuta ugledao kako dolazi policija. Kroz prozor sam vidio kako iznose muškarca na nosilima za sjedenje i stavljaju ga u vozilo Hitne pomoći. Oko ponoći sam vidio kako policajci izvode njezine sinove. Mlađeg dječaka su pridržavali jer nije mogao hodati. Njezino tijelo su iznijeli oko 2 sata ujutro. Strašno, žena i ja nismo spavali cijelu noć! Nataša je bila krasna žena, kućepaziteljica u zgradi. I sinovi su joj bili pristojni. Nikada s njima nije bilo problema. Da žena i ja imamo djecu, želio bih da mi je kćer kao što je bila Nataša -  vidno potresen kazao nam je Marin Bulić, koji živi na prvom katu zgrade u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Njegova supruga Ursula kaže kako u mraku nije vidjela kojeg muškarca iznose, ali je primijetila kako ima zavijenu bradu. Milan Kalajžić je pogodio sebe u bradu i prednju stranu jezika te rane nisu bile fatalne. Nakon operativnog zahvata koji su izveli maksofacijalni kirurzi, smješten je na Otorinolaringologiju. Natašu je ubio iz neposredne blizine.

- Pokojnica je imala strijelnu ranu na sredini prsnog koša nanesenu sačmom koja joj je raznijela aortu i plućno krilo. Prema tragovima na rani, sigurno je ubojica prislonio cijev puške na žrtvu - kazao nam je dr. Antonio Alujević, stalni sudski vještak sudske medicine.

Prema strijelnim kanalima od sačme koji idu od gore prema dolje, vidljivo je i kako je Nataša bila u nižem položaju, sjedećem ili klečećem od svog ubojice. Prije dolaska ekipe za očevid u stanu je već bilo nekoliko osoba i medicinska ekipa tako da je mjesto događaja bilo dosta izmijenjeno i kontaminirano u trenutku kada je počeo očevid.

Napravljena je parafinska rukavica Milanu Kalajžiću, ali i starijem sinu zbog njegove dobi kao bi se isključila mogućnost da je on rukovao oružjem. Zbog djece je pozvan i Centar za socijalnu skrb i djelatnici Odjela za maloljetnike splitske Policijske uprave. Dječaci su bili nekoliko sati kod susjeda prije negoli su odvedeni.

- Poznavala sam Natašine roditelje. Bili su krasni ljudi. Otac joj je, međutim, umro, a majka je sada teško bolesna, imala je moždani udar tako da ne vjerujem da će djeca moći živjeti s njom. Sigurno će živjeti s ocem - kazala nam je susjeda iz obližnje zgrade. U trgovini i kafiću neposredno uz ulaz nerado govore o događaju i okolnostima koje su mu prethodile.

Nataša je oko pet godina živjela na toj adresi sa suprugom. Bili su podstanari, a ona se bavila nekretninama. Početkom ove godine pokrenuli su brakorazvodni postupak te se on odselio. U to vrijeme Nataša je prijavila bivšeg supruga da je nasilan. Došla je u policijsku postaju i rekla da je napada verbalno i fizički pred djecom. Protiv njega je tada podnesena prekršajna prijava.

U proljeće ove godine, bivši suprug je prijavio Natašu. Naveo je kako su se sreli na ulici u Omišu te je ona vikala na njega da je ostavi na miru i tada je protiv nje podnesena prekršajna prijava. Međutim, čini se kako su bračni problemi počeli davno prije jer je prije dvije godine došlo i do sukoba između njezina supruga i Milana Kalajžića, zbog kojega su obojica dobila prijave zbog prijetnji.

Zbog svog odnosa s Natašom, Milan je imao i problema u svojoj obitelji u Stanićima, gdje živi sa suprugom i odraslom djecom. Jednom prigodom obiteljski sukob je prerastao okvire verbalnog te je došlo i do prijave za obiteljsko nasilje. Prošle godine je kao nezavisni kandidat bio na listi za člana Mjesnog odbora Čelina-Stanić.

- Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava za ubojstvo, međutim još uvijek se utvrđuju sve okolnosti kako bi se odredila kvalifikacija kaznenog djela. Istražuje se i mogućnost podnošenja kaznene prijave za kazneno djelo teške krađe - šturo nam je kazao Ante Matković, načelnik Sektora kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske.

S Milanom Kalajžićem ne može se obaviti detaljniji razgovor zbog ozljeda lica, tako da će policija morati pričekati dozvolu liječnika da čuje njegovu verziju zbivanja te noći.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online