Point of no return: Županija još nije uspjela izbaciti Stipu Latkovića iz Vruje, nakon Ministarstva mora odbio ih i sud

Upravni sud u Splitu odbio je kao nedopuštenu tužbu Županije Splitsko-dalmatinske na rješenje Ministarstva mora kojim je prihvaćena žalba tvrtke Point i ukinuta odluka o oduzimanju koncesije u uvali Vruja.
Koncesiju je zbog brojnih kršenja Županijska skupština oduzela još koncem 2018. godine, no do danas Županija nije uspjela iz Vruje dislocirati vlasnika tvrtke Point Stipu Latkovića jer je Ministarstvo mora prihvatilo žalbu Pointa, ukinulo odluku te naložilo da se izradi nova.
Županija je, pak, nakon toga podnijela tužbu Upravnom sudu kojom su zatražili da se rješenje Ministarstva stavi van snage. Tužba je odbijena i Županija se sada žalila Visokom upravnom sudu. Kada će oni donijeti svoju odluku, nije poznato, no ne bi bilo čudo da se predmet ukiseli koju godinu u Zagrebu, piše Dalmatinski portal.
Neovisno o odluci Visokog upravnog suda, čini se izvjesnim da će Latković i dalje uživati u Vruji na ogorčenje brojnih mještana i aktivista koji ga prozivaju za gradnju bez dozvola pa i vijećnika Županijske skupštine koji su digli ruku da se koncesija oduzme. Sve to ostalo je bez ikakvog pravnog učinka.
Na ovo rješenje Županija je izjavila žalbu Visokom upravnom sudu zbog bitne povrede pravila sudskog postupka, pogrešne primjene pravnih propisa i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Traži se usvajanje žalbe, poništavanje presude Upravnog suda i rješenja Ministarstva mora. Što će, zna se, potrajati..

Izvor: Dalmatinski portal

Point of no return: Županija još nije uspjela izbaciti Stipu Latkovića iz Vruje, nakon Ministarstva mora odbio ih i sud

Povezani članci

Who's Online

We have 212 guests and no members online