Prijavite se, naučite i postanite voditelji pripreme i provedbe EU projekata

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije pokreće Program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, s posebnim naglaskom na odgojno-obrazovne djelatnice i djelatnike. Cilj programa je podići kapacitet polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije te naučiti polaznike kako da samostalno pripreme i provedu projektni prijedlog, piše Dalmacija Danas. Uvjet za prijavu na program je da osoba ima završen najmanje preddiplomski sveučilišni ili stručni studij (bacc. ili vss.). Program će se provoditi kroz skupne i individualne konzultacije te praktične vježbe, a ukupno trajanje programa je 160 sati. Moduli koje će polaznici obraditi su EU fondovi i programi, projektno planiranje, izrada projektne prijave, upravljanje provedbom projekata EU te evaluacija i izvještavanje na projektu. Predavači u programu usavršavanja su osobe s višegodišnjim iskustvom u upravljanju sredstvima iz EU fondova, a po uspješnom završetku svakom polazniku dodijeliti će se Uvjerenje o usavršavanju za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata te će biti potpora svim polaznicima u razvoju projektnih ideja. Sve informacije o cijeni programa mogu se pronaći na službenim stranicama, a za dodatna pitanja ili nejasnoće tu je email info @ ci-sdz.hr .

Izvor: Dalmacija Danas

Republika Hrvatska će iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u periodu od 2021. do 2027. godine imati na raspolaganju nešto više od 22 milijardi eura. Višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje od 2021. do 2027. godine donosi 12,68 milijardi eura, a instrument EU nove generacije (Next generation EU) donosi 9,40 milijardi eura.

– Želja nam je nastaviti pružati potporu razvoju odgojno-obrazovnog sustava, odnosno kreirati ciljane programe i kroz njih dati podršku odgojno-obrazovnim djelatnicima. Program je koncipiran na primjerima dobre prakse i studijama slučaja vezanima za odgojno-obrazovni sustav, a jedan od ciljeva je da pomognemo odgojno-obrazovnim institucijama da unaprijede svoje poslovanje, nastavne programe i mogućnosti te da osiguraju inovativne sadržaje za rad s učenicima - kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti.

Povezani članci

Who's Online

We have 145 guests and no members online