Hurley: Znam tko i zbog čega koči naš projekt

sanacijski pogon u Dugom RatuRadnici koji rade na sanaciji troske (šljake) bivše tvornice ferolegura "Dalmacija" u Dugom Ratu organizirali su, zbog nezadovoljstva, mirni prosvjed te na pet minuta zaustavili promet.  - Idući tjedan, nakon sastanka s Vladinim potpredsjednikom za investicije Domagojem Miloševićem, moći ću vam kazati tko i zbog čega koči naš projekt. Imam, naime, pouzdane informacije da postoje ljudi koji nas pokušavaju zaustaviti - kazao je novinarima Matthew Hurley, predstavnik 'Landmark Property Managementa', britanskoga fonda sa sjedištem u Luksemburgu koji je prije pet godina, posredstvom svoje tvrtke 'Projekt uvala', kupio ugaslu dugoratsku tvornicu ferolugura 'Dalmacija' s namjerom da na njenome terenu izgradi elitni turistički kompleks...

PROSVJED RADNIKA COLLIGA U DUGOM RATU

Radnici zaustavili promet

prosvjed radnikai Colliga u Dugom Ratu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

sanacijski pogon u Dugom Ratu- O nekakvoj manipulaciji radnicima nema ni govora! Nismo organizirali prosvjed, ali radnike sasvim razumijem. Da sam na njihovu mjestu i ja bih se bunio - istaknuo je Hurley dodajući kako je isfrustriran zbog prepreka s kojima se njegov poslodavac suočava u Hrvatskoj.

Optužba da je troska štetna po ljudsko zdravlje, tvrdi Hurley, čista je laž, izmišljotina lobija koji ne želi da se projekt 'Korenat Point' razvija sukladno prvotnim planovima. Kako bi dokazao taj navod, menadžer britanskog fonda novinarima je podijelio i opsežnu dokumentaciju koja sadrži laboratorijske potvrde da je s dugoratskom troskom sve u redu.

U 'Landmarku' nikako ne shvaćaju najnovije poteze državnih institucija jer tvrde kako se upravo Vlada obvezala sanirati 'crne točke', pri čemu je Dugi Rat bio jedna od najcrnjih.

sanacijski pogon u Dugom RatuZa kraj, Englez je još jednom poručio kako će idućega tjedna sve biti mnogo jasnije. Najgora je opcija, a s time se svi slažu, da brda nesanirane šljake ostanu na lokaciji koja naprosto vapi za prenamjenom.

- Taj nam materijal prije svega treba kako bismo ga, nakon sanacije, iskoristili za osiguranje nužne nosivosti terena. Bez njega nam nema ni buduće gradnje. Ukoliko se to ipak dogodi, ukoliko ostanemo bez tog materijala, a to mi je, vjerujte, teško i ti zamisliti, štetu za radnike i lokalnu zajednicu bit će nemoguće procijeniti - zaključuje Matthew Hurley.


radnici Colliga u dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 166 guests and no members online