Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

anđeli"Vjera ljubavlju djelotvorna" tema je Katehetske ljetne škole za vjeroučitelje osnovnih škola koja će se održati od 23. do 25. kolovoza u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Školu organizira Nacionalni katehetski ured HBK u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Katehetska škola počinje 23. kolovoza u 9 sati. Nakon molitvenog uvoda i pozdravnih govora organizatora te domaćina splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, dr. Ivica Raguž održat će predavanje "Biblijsko-teološko viđenje vjere", a potom će o temi "Kriza vjere ili kriza prenošenja vjere danas?" predavanje održati dr. Željko Tanjić ...

VJERONAUK

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Popodne je predviđen rad u pedagoškim radionicama o temama "Prispodobe i otajstva vjere na drukčiji način", "Isusova čudesa - plodovi vjere" i "Svjedoci vjere - primjeri oživotvorenja vjere danas".

Drugoga dana dr. Ivan Štengl održat će predavanje "Dječja teologija i vjera. Mijene u predodžbi Boga i njezina konceptualizacija". Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško govorit će o temi "Via pulchritudinis - Umjetnost kao povlašteni način evangelizacije".

Popodne će biti rad u pedagoškim radionicama te navečer projekcija filma "Put", u režiji Emilija Esteveza. Posljednjega dana bit će podnesena izvješća rada iz pedagoških radionica te će biti održan okrugli stol.

Povezani članci

Who's Online

We have 218 guests and no members online