Iz Regije..

Održana predavanja na temu EU fondova za udruge s područja grada Omiša

U razdoblju od 7-10. svibnja 2013., u organizaciji Grada Omiša održana su predavanja na temu EU fondova za udruge iz područja kulture, sporta, socijalne skrbi i gospodarstva s područja grada Omiša. Svrha održavanja je bilo upoznavanje ciljane skupine s materijalnim i financijskim mogućnostima za provedbu projekata od interesa za zajednicu za koja nisu dovoljna isključivo sredstva gradskog proračuna. Predavanja su, u hotelu "Plaža", održali djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Omiša ...

OMIŠ

Održana predavanja na temu EU fondova za udruge s područja grada Omiša

Piše: Davor Grgat

Predavanja su, u hotelu "Plaža", održali djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Omiša, a obuhvatila su nekoliko tema: nadležnosti i organizacijsku strukturu Grada Omiša, Programe javnih potreba u kulturi, sportu i socijalnoj skrbi, izvore financiranja i stvaranje preduvjeta za povlačenje sredstava iz EU fondova, izvore informacija o natječajima.

Za svaku grupaciju pripremljen je i školski primjer projekta, kako bi se na temelju konkretne projektne ideje upoznale procedure pripreme za natječaje.

U četiri zasebna termina prisustvovalo je ukupno 35 predstavnika udruga civilnog društva.

Osim planiranih tema, udruge su razvijale i međusobni dijalog o zajedničkim interesima na području djelovanja te su se ostvarili i kontakti za daljnju suradnju.

Za jesen je najavljen slijedeći ciklus predavanja na kojima će se razmatrati vlastite projektne ideje zainteresiranih udruga.

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online