Zašto volim znanost?

zašto volim znanostU petak 15. travnja u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 17 sati šest vrhunskih hrvatskih znanstvenika pokušat će publici prenjeti svoj entuzijazam za bavljenje znanošću, kroz 15-minutne prezentacije na temu "Zašto volim znanost?". Eksperimentalni fizičar dr. sc. Daniel Denegri (Saclay, Pariz i CERN, Ženeva), teorijski fizičar dr. sc. Goran Senjanović (ICTP, Trst) i stručnjak računalnih znanosti dr. sc. Srđan Ćapkun (ETH, Zurich) su splitski znanstvenici koji rade na najprestižnijim institucijama u svijetu u sa svojim sugrađanima i svim zainteresiranima žele podijeliti svoje oduševljenje i motivaciju za znanost ...


FESTIVAL ZNANOSTI

Zašto volim znanost?

Piše: Ivica Puljak / Fesb.hr
Izvor: Slobodna Dalmacija

Njima će pridružiti znanstvenici sa Sveučilišta u Splitu, fizičarka okoliša dr.sc. Željka Fuchs (PMF), jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za korištenje vodika kao budućeg goriva dr.sc. Frano Barbir (FESB), i doktor medicine dr.sc. Janoš Terzić (Medicinski fakultet).

Predavanja će biti organizirana prema uzoru na svjetski poznati TED.com, a događaj će voditi dr.sc. Ivica Puljak s FESB-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 363 guests and no members online