Promjeni svijet poslije odmora..

milinovićKaže se kako neke stvari u životu ne možeš shvatiti dok se ne dogode tebi samome. Jer, kako razumjeti beskućnika koji kopa po kontejnerima dok ti svaki dan bacaš pola svježeg kruha? Kako razumjeti onoga koji ne može naći posao dok tebi svakog petog u mjesecu redovito stiže plaća? Možda je to glavni problem naših političara. Oni jednostavno ne mogu shvatiti potrebe naroda jer se potrebe naroda ne poklapaju sa njihovim potrebama. Možda jednostavno trebaju iskusiti neke stvari. Zamislite situaciju u kojoj ministar zdravstva Darko Milinović ima veliki problem koji nikome ne može reći, drži ga u sebi i iz dana u dan zbog njega pati. Sve dok jednog dana ne odluči tome stati na kraj i povjeriti se svojoj šefici ...

ZAMISLI..

Promjeni svijet poslije odmora..

Piše: Alen Bećirović
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


darko milinovićZamislite situaciju u kojoj ministar zdravstva Darko Milinović ima veliki problem koji nikome ne može reći, drži ga u sebi i iz dana u dan zbog njega pati. Sve dok jednog dana ne odluči tome stati na kraj i povjeriti se svojoj šefici – našoj premijerki Jadranki Kosor.

"Što je tako hitno Darko? Nemam vremena za gluposti! Jel to opet zato što te kritiziraju zbog zakona o oplodnji? Daj pređi više preko toga, svaki dan mi tu plačeš ko nekakva pičkica..".

Međutim, Darko ima mnogo veći problem, jednostavno to ne može ni izgovoriti. Sram ga je. I taman kada bi premijerki nestalo strpljenja te bi ljutito krenula prema izlaznim vratima, Darko bi se iz svog glasa zaderao:

"Ja sam gay!".

Premijerka bi se u čudu okrenula, izbečila oči i potpuno zbunjeno upitala:

"Što si ti???".

"Joj, oprosti, ja sam homoseksualac. Znaš, gay je na engleski..". Jadranka bi od šoka sjela u svoju fotelju i nekoliko minuta gledala u prazno.


Promjeni svijet poslije odmora...

"Što ćemo sada crni Darko? Od kada to znaš?..".

Na to bi joj Darko objasnio kako je zapravo potajno to znao oduvijek, samo nije imao snage to sebi priznati. Zato bi se često znao i rasplakati na sastancima užeg kabineta Vlade (opravdavajući to nezadovoljstvom građana prema njegovom Zakonu), ne dolazio na posao opravdavajući se visokom temperaturom, a zapravo je u to vrijeme po skrivečki ljubovao sa svojim dečkom.

Dogovorili bi se da će neko vrijeme o tome šutjeti i još nikome ništa ne govoriti jer bi to moglo naštetiti ugledu stranke koja promovira obitelj, vjeru i sve visoke vrijednosti među kojima svakako nije homoseksualizam.

Unatoč činjenici da bi to znala samo premijerka Darko bi se osjećao tako slobodno, tako lagano. Želio bi svoju vijest podijeliti sa čitavim svijetom, ali ne bi mogao.

Morao bi glumiti pred ženom kako je sve u redu, te sa kolegama s posla sa zgražanjem gledati prema paraderima na gay pride-u. Sve to bilo bi previše za ministra zdravstva. Morao bi nešto poduzeti, morao bi pripremiti teren za objavu velike vijesti.

"Jadranka, želim mijenjati svoj Zakon! Želim da više nitko ne mora odlaziti u susjedne zemlje kako bi dobio djecu, želim omogućiti ljudima da bez problema osnuju obitelj. Želim dati priliku i homoseksualcima da posvajaju djecu. Ja želim promjeniti svijet!" - ushićeno bi predložio jednog predivnog ljetnog jutra svojoj šefici.

"Jesi ti normalan? Što je s tobom? Ti si totalno poludio! Uzmi dva tjedna godišnjeg odmora! Ne mogu te slušati! Reći ćemo da si se razbolio!" - želju za mijenjanjem svijeta odmah bi ubila premijerka.

 

darko milinović


Već je vrime da se pomirim sa svitom…

Jadranka Kosor nadala bi se kako je potez slanja ministra na godišnji jedini ispravan i kako će mu baš odmor pomoći da se pribere i prestane maštati o mijenjanju svijeta.

Međutim, po isteku dva tjedna dočekala bi je neugodna vijest. Upalila bi televizor i u izvanrednim vijestima vidjela konferenciju za novinare koju je sazvao njen ministar. U njoj bi obznanio tko je on zapravo i što želi učiniti sa Zakonom.

Nakon početne nevjerice skupljeni novinari bi mu čestitali na hrabrosti, a ogorčeni pošiljatelji frustrirajućih razglednica iz Slovenije pohitali bi u pošte pisati telegrame zahvale i poticaja "njihovom" gay ministru.

Od tog trenutka sve bi krenulo na bolje za toliko nesretnih obitelji, a hrvatski Putin postao bi ikona homoseksualaca diljem Hrvatske. Na posao bi dolazio u uskim kožnim hlačama, a kada ga nitko ne bi gledao, u uredu bi ponekad obukao i haljinu od svoje, sada već bivše, žene. Osjećao bi se slobodno i spokojno. Kako bi Gibonni rekao: "Već je vrime da se pomirim sa svitom˝ - tako bi se osjećao i naš ministar.

Stanje u zdravstvu bi se drastično poboljšalo jer bi ministar počeo slušati ljude i njihove probleme. Oni su stali uz njega u najtežem trenutku, stati će i on za njih. Premijerka bi sve to morala dopustiti jer bi se prema svim anketama o popularnosti političara Darko Milinović nalazio na prvom mjestu...


Napominjem da je ovo sve izmišljena situacija, i da nemam saznanja je li ministar Milinović uistinu homoseksualac i hoće li promjeniti Zakon.

Međutim u takvom scenariju on bi shvatio što se u državi događa kada bi se i on susreo sa problemima koji svakodnevno muče građane na čiji život svojim zakonima izravno utječe.

 

Igra zamišljanja...

Ajmo se još malo igrati zamišljanja pa tako zamislite da ulaskom Hrvatske u EU, naši političari potpadnu pod novi Zakon kojim se plaće političara oporezuju za nevjerojatnih 60 % kao mjera protiv krize koja bi u Hrvatskoj u tom trenutku dosegla alarmantni nivo.

I tako bi luksuzne plaće od dvadeset i nešto tisuća kuna spale na manje od deset. Bile bi ukinute sve beneficije koje političari inače imaju (prijevoz, jeftina hrana u Saboru, čak bi i troškovi reprezentacije pali na leđa samih političara), a oni bi svaki mjesec sa životom koji je sve skuplji i skuplji jedva spajali kraj s krajem.

Kada bi se tako nešto dogodilo siguran sam da cijene goriva ne bi nikada prešle osam kuna (zapravo ne bi prešle niti sedam kuna), struja ne bi poskupljivala svaki put kada poraste cijena kinder jajeta (dakle, vrlo često), plin, grijanje i ostale komunalije bile bi svedene na realne cijene, a cijene parkinga (koji bi političari morali isto tako plaćati) bile bi prihvatljive svakom "prosječnom" građanu Republike Hrvatske.

Siguran sam da u takvoj situaciji ne bi trebali strahovati od prosvjeda radnika, čak i uvođenjem novog Zakona o radu, s obzirom da bi život postao kudikamo jeftiniji i prihvatljiviji za svačiji džep.


Na žalost, sve je ovo samo jedan ludi san koji se vrlo vjerojatno nikada neće ostvariti, ali ne bi bilo loše ove godine za Božić poželjeti da nam Djed Mraz pod bor ostavi Darka Milinovića kao homoseksualca i ostale političare kao prosječne hrvatske radnike.

Mislim da bi nam to bio mnogo ljepši poklon od prijevremenih izbora, ukidanja ZOR-a ili lijepog vremena u devetom mjesecu kako bi se sezona produžila.

Zato na slijedećim prosvjedima pripremite transparente : "Mi smo pederi, Darko je naš" - tako bi moglo sve početi...

 

darko milinović

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online