Predavanje: Reforma lokalne samouprave i novo lokalno izborno zakonodavstvo

Reforma lokalne samoupraveUdruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus priređuje javno predavanje na temu "Reforma lokalne samouprave i novo lokalno izborno zakonodavstvo" koje će se održati u petak, 15. ožujka u 13 sati na Pravnom fakultetu u Splitu, Domovinskog rata 8. Na temu reforme lokalne samouprave, novog izbornog zakonodavstva, registru birača i važnosti transparenosti i nadzoru političih stranaka govorit će: Boris Milošević, pomoćnik ministra Uprave; Uprava za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu; Nikola Kristić, predsjednik Transparency Internationala Hrvatska. Moderator je Mirko Klarić s pravnog fakulteta Split ...

PREDAVANJE

Reforma lokalne samouprave i novo lokalno izborno zakonodavstvo

Petak, 15. 03. 2013., u 13 sati, Pravni fakultet Split

Izvor: Cenzura plus

Krajem 2012. započela je reforma lokalne samouprave donošenjem novih Zakona o lokalnim izborima, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi te Zakona o registru birača, koji su uz Ustav Republike Hrvatske temelj implementacije lokalnih izbora koji će se održati 19. svibnja 2013.

Osim reforme lokalne i regionalne samouprave važno pitanje za organiziranje i provedbu lokalnih izbora jest i transparentnost financiranja i rada političkih stranaka, dostupnost informacija građanima i građankama te uređen registar birača.

Povezani članci

Who's Online

We have 84 guests and no members online