Devet hrvatskih inovacija nagrađeno medaljama u Nürnbergu

Na izložbi inovacija IENA 2017. u Nürnbergu ove je godine predstavljeno više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta. Najveće zanimanje izazvale su inovacije mladih inovatora koji su pokazali izvanredan inovativni potencijal i uspjeli zainteresirali brojne gospodarstvenike. I ove godine posebno su se istaknuli mladi inovatori iz Hrvatske i još jednom potvrdili izvrsnost i konkurentnost u međunarodnim okvirima. Predstavili su se s četrnaest hrvatskih inovacija od kojih su četiri inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i tri brončanom medaljom. U nadi da će se što više njih komercijalizirati, čestitamo!

Izvor: Udruga inovatora Hrvatske

Zlatne medalje osvojili su GRUNNER pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine, SELF PROP RAIL Dražena Vidovića i tvrtke RŽV Čakovec, aPAD Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta (FER) u Zagrebu i 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor.

Srebrnu medalju dobio je Medicinski multifunkcionalni vertikalizacijski krevet Borisa Perovskog i tvrtke Bernarda iz Pušćina i Uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača inovatora Siniše Brođanca, koja je uz srebrnu medalju osvojila i posebno priznanje Korejske agencije za promociju inovacija.

Brončana medalja pripada je Hidrauličkom servomotoru za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte u ex zoni, inovatora Damira Rogoza, Antuna Miholovića i Tvornice Turbina Karlovac, MIKRO ARM-u Tehničke škole Karlovac i Višenamjenskim dvorišnim vratima u sklopu pametne kuće, inovatora Srednje tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba. Inovacija Nevidljivo označavanje u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s ink jet tehnologijom, grupe autora s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nagrađena je posebnom nagradom Kineske asocijacije inovatora.

Povezani članci

Who's Online

We have 57 guests and no members online