Otvoreni dani Sveučilišta u Splitu

Suradnja tvrtki s istraživačkim institucijama omogućuje tvrtkama optimalan model istraživanja i razvoja za koje same često teško pronalaze sredstva.Kako bi uspostavili nove i potaknuli postojeće suradnje te transfer znanja i tehnologija sa znanstvenih institucija u gospodarstvo, Sveučilište u Splitu u sklopu projekta "Jadranska mreža za transfer tehnologije - TTAdria“ organizira od 16. do 20. ožujka otvorene dane. Otvoreni dani će se održati na sastavnicama Sveučilišta te Institutu za oceanografiju i ribarstvo i Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša. Široj javnosti, svim zainteresiranim tvrtkama i potencijalnim partnerima bit će predstavljena znanja i ekspertize te aktivnosti i usluge koje istraživačke grupe mogu ponuditi...

OTVORENI DANI SVEUČILIŠTA

Piše: Ivana Vuka
Izvor: Universitas, SD

Osnovni cilj otvorenih dana je ojačati međusobnu suradnju te stvoriti preduvjete za zajedničko prijavljivanje projekata s obzirom na to da će u 2015. godini velik broj dostupnih financiranja biti usmjeren upravo na ostvarivanje ovih suradnji.

Suradnja između znanstvenih institucija i gospodarstva jedan je od najvažnijih dijelova inovacijskog sustava dok je inovacijska sposobnost industrije značajno povezana s razinom komunikacije između znanstvenih institucija i gospodarstva.

Povezani članci

Who's Online

We have 349 guests and one member online

  • admin