Split dobiva doktorski studij filma

Béla TarrMađarski redatelj Béla Tarr predstavio je doktorski studij filma u okviru Sveučilišta u Splitu koji s radom počinje na jesen. - Podučavanje o filmu zapravo je nemoguće, jer svaki redatelj ima svoj jezik, svoje kulturno zaleđe i svoj redateljski senzibilitet i svaki redatelj je različit. Mladim redateljima možemo samo pomoći da budu hrabri i da budu svoji. Jednom kada uđu u filmsku industriju, bit će uništeni, a ovo je točka gdje mogu učiti kako da se tome odupru - izjavio je Tarr za Jutarnji List ...

STUDIJ FILMA

Béla Tarr: Naša filmska škola bit će kao Bauhaus

Piše: Lana Bunjevac / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List


Predavači na splitskom doktorskom studiju filma će biti i mnoga renomirana imena, među kojima su redatelji Jim Jarmusch, Gus Van Sant, Aki Kaurismaki, Carlos Reygadas, glumica Tilda Swinton, kuratorica filmskog odjela newyorške MoMA-e Jytte Jensen, glavni čovjek dokumentarnog programa kanala ARTE Thierry Garrel, filmski kritičar Guardiana Jonathan Romney..

Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar, dok je pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević istaknuo kako je ovo jedan od najvažnijih projekata koje Ministarstvo kulture ove godine podupire.

PROČITAJTE VIŠE...

film

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online