FDK: Omiški Festival koncertom odao priznanje autoru Živku Ključi

Druge večeri Festivala dalmatinskih klapa u subotu 1. srpnja na trg sv. Mihovila u Omišu predstavljen je djelić bogatog opusa autora Živka Ključe. U atmosferi prožetoj emocijama publika je uživala u sjajnim izvedbama muških klapa Braciere iz Bola, Bošketa i Petrade iz Zagreba, mješovite klape Mriža o’versi iz Splita, te ženskih klapa Orce iz Splita, Čuvita sa Šolte, Neverina iz Kaštel Lukšića i Armorina iz Zagreba. Koncertom "Živku u čast" Festival se na najbolji mogući način odužio melografu i skladatelju koji je još kao 13-godišnji opuženski poletarac, prvi put davne 1968. godine osjetio čari nastupa na omiškoj Pjaceti i ostao joj vjeran čitava života. Ključe je osnivač i umjetnički voditelj brojnih klapa: Poletarci Mostar, Metković, Bevanda, Dobrkovići, Diva i Ar'ja. Na omiškom Festivalu višestruko je nagrađivan.

51. Festival dalmatinskih klapa Omiš

Predstavljen djelić bogatog opusa autora Živka Ključe

Izvor: FDK.hr, Slobodna Dalmacija

Kao voditelj klape Mostar prvi put osvaja Srebrni omiški leut 1979., a godine 1988. odnosi čak dvije nagrade žirija - Zlatnu i Brončanu plaketu na Večeri novih skladbi. Zlatnu plaketu opet je osvojio 2007., dok mu je Brončana plaketa za novu skladbu pripala 2003., 2006. i 2011.

Omiški Festival koncertom odao priznanje autoru Živku Ključi

Ovaj vrsni i svestrani glazbenik - skladatelj, melograf, pedagog i kontrabasist, na kraju koncerta, prigodom razmjene darova, nije mogao suzbiti emocije iskreno se zahvalivši ravnatelju i umjetničkom ravnatelju Festivala što su mu pružili priliku koncertom zaokružiti pola stoljeća vjernosti Festivalu.

- "Meni je Omiš pružio puno predivnih trenutaka. Ne mogu zaboraviti sve divne ljude koje sam tu upoznao. Ja sam imao tu sreću da doživim pedeset godina rada, što mnogi od njih nisu“, rekao je autor.

Omiški Festival koncertom odao priznanje autoru Živku Ključi

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online