FDK: Klapa Nostalgija najbolja na 'Večeri novih skladbi'

Za festivalska odličja na Omiškom festivalu, u petak se na "Večeri novih skladbi“ natjecalo dvanaest klapa. Prvu nagradu i zlatnu plaketu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva te zlatnu plaketu za najbolje stihove nove skladbe, osvojila je skladba "Evo iden svome kraju“ Bruna Vučkovića i Marka Rogošića, na stihove Bruna Vučkovića, a u izvedbi klape Nostalgija iz Zagreba. Drugo mjesto i srebrna plaketa, prema stručnom ocjenjivačkom sudu pripalo je autoru glazbe i stihova Igoru Brešanu za skladbu "Ljudski je grešan biti“, u izvedbi klape Kožino iz Zadra. Treće mjesto i brončanu plaketu, osvojila je skladba "Meštrova smrt“ Ivice Kaleba, na stihove Vojislava Matage, a izvela je muška klapa Luka iz Ploča. Zlatnu plaketu autoru najuspješnije nove skladbe, po ocijeni publike, osvojila je skladba "Sol na koži“ Rajmira Kraljevića, na tekst Jakše Fiamenga ...

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA, OMIŠ 2013.

Izvor: FDK.hr, Slobodna Dalmacija

Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, mješovita klapa Versi dobila je plaketu za najbolju izvedbu nove skladbe i to za skladbu Srđana Berdovića „Brač“, na stihove Darka Kusanovića.

Ravnatelj festivala dalmatinskih klapa Dražan Mladin uručio je plaketu klapi Nostalgija iz Zagreba za 30 godina rada na očuvanju i promicanju dalmatinske klapske pjesme.

Povezani članci

Who's Online

We have 355 guests and no members online