Iz Regije..

Podstrana: Nedovršena četverokatnica u susjedstvu tjera mu goste

Dane VrgočVlada RH sredinom rujna uputila je u saborsku proceduru prijedlog novog zakona po kojemu bi vlasnik kuće u roku od pet godina od početka radova morao urediti fasadu ili bi, ako to ne učini, morao platiti svaki mjesec tri tisuće kuna kazne. Rok za stambenu zgradu je 10 godina, a mjesečna kazna bila bi ista. Vlasnik restorana “Dioklecijan” u Podstrani, 68-godišnji Dane Vrgoč, koji u susjedstvu svojeg restorana ima četverokatnicu nepoznatog vlasnika, kaže: - Koliko bi onda milijuna kuna morali platiti vlasnici ove četverokatne kućerine niti metar i pol udaljene od mojeg eksluzivnog objekta koja 32 godine stoji nedovršena s raspadnutom fasadom i iz koje rastu brijest, drača, korov i ostalo raslinje i u kojoj se okupljaju narkomani? ...

PODSTRANA

Dane Vrgoč: Goste mi otjerala 32 godine zapuštena kuća

Piše: Marko Didić / Slobodna Dalmacija
Foto: Vojko Bašić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


To je šaka u oko vizuri Podstrane, ali i velika barijera njegovom normalnom poslovanju. Turisti se čude, odlaze i ne vraćaju se više.

- Ja sam 1988. godine podigao ovu kuću, u kojoj je restoran “Dioklecijan” sa salom za svatove, šest soba za goste i dva apartmana, a susjedna kuća podignuta je punih sedam godina prije. Kako su je tada ostavili nezavršenu, tako to traje pune 32 godine!

Riječ je o bračnom paru Rudiju i Mariji Mikulić koji su se nakon izgradnje ove kućerine odselili u Stuttgart i otada ih nije briga za ovo ruglo koje mi uništava posao i smeta kvaliteti življenja. Imam informacije da su kuću kupili novi vlasnici, ali stanje je isto - rezignirano nam govori ovaj ugostitelj koji se prije tri godine kao umirovljenik iz Njemačke vratio u Podstranu.

Dane Vrgoč

- Ostao sam sam sa svojim problemom. Imam osjećaj kao da se sve ovo nikoga ne tiče i postavljam pitanje ima li sve ovo više smisla. Ova kuća u susjedstvu ne smije se i ne može legalizirati, nego srušiti i, ako hoće, novi vlasnik treba sagraditi novi objekt po zakonima prostornog uređenja, a nije dovoljno samo obojiti fasadu koja se urušila i posjeći drveće koje je izraslo - tužno će ovaj vrijedni čovjek.

Kaže, sve češće razmišlja kako sve ovo rasprodati i otići.

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 105 guests and no members online