Ljetna škola Europske mreže ideja (EIN) u Splitu

Pod predsjedanjem potpredsjednika Europske pučke stranke Paula Rangela u Splitu i Podstrani se održava od 29.lipnja do 2. srpnja 16. Ljetna škola Europske mreže ideja (EIN). Radionica će okupiti više od 200 sudionika sa područja politike, gospodarstva, poduzetništva, akademske zajednice, političkih konzultantskih kuća, novinara i predstavnika civilnog društva koji će na desetak panela i okruglih stolova raspravljati o aktualnim izazovima u Europskoj uniji i svijetu. Radni naslov Ljetne škole glasi: "Mediteran - geopolitika i europske integracije. Izazovi i šanse". Domaćin ovogodišnje Ljetne škole je hrvatska delegacija u Europskoj pučkoj stranci čiji će članovi sudjelovati i predsjedati pojedinim panelima, a to su Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Marijana Petir, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier. Hrvatski europarlamentarci u redovima Europske pučke stranke poveznica su između Hrvatske i EU i sredstvo artikuliranja hrvatskog doprinosa europskim politikama.

Ljetna škola Europske mreže ideja (EIN) u Podstrani

- "Sretan sam što se ovogodišnja ljetna škola održava u Hrvatskoj, jer u vremenima u kojima živimo punim izazovima Split je pravo mjesto za raspravu o geopolitičkim pitanjima i europskoj integraciji" - rekao je Paolo Rangel, predsjednik Ljetne škole Europskih mreža ideja (EIN).
 
 Ljetna škola Europske mreže ideja (EIN) započinje otvaranjem koje je otvoreno za medije u četvrtak, 30.6. 2016. u 9.00 sati u hotelu Le Meridien Lav Split (Podstrana), a uvodni govornici bit će: Dubravka Šuica; Paolo Rangel, eurozastupnik i potpredsjednik Kluba zastupnika EPP-a i predsjednik EIN-a; Manfred Weber, predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu; Tihomir Orešković i Andrej Plenković.

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online