Podstrana: Završen IBM Forum

IBMPod sloganom "Otkrijte pametnija rješenja za kreativni svijet" u Podstrani je završen osmi IBM Forum koji je ove godine okupio više od 400 sudionika. IBM-ovi stručnjaci iz zemlje i inozemstva, poslovni partneri i korisnici tijekom dvodnevne konferencije održane u hotelu "Le Meridien Lav" predstavili su najnovija poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet niza predavanja, radionice i otvorene softverske labove. Nakon rasprave, sudionici okruglog stola "Odnos tehnologije i društva?" složili su se da će primjena pametnijih tehnologija u svrhu smanjivanja troškova, ulaganje u obrazovanje i inovacije biti važni čimbenici kako za kratkoročnu tako i za dugoročnu ekonomsku budućnost ...

 

IBM U PODSTRANI

Izvor: SeeBiz

Posebna zanimljivost ovogodišnjeg Foruma bio je IBM-ov podatkovni centar na kotačima (Portable Modular Data Centar) koji je dizajniran za high density computing okruženja s podrškom za poslužitelje različitih proizvođača.

Tijekom IBM Foruma poznati hrvatski astronom iz Višnjana, Korado Korlević u predavanju pod nazivom "Svemirska straža – znanstveni i edukacijski izazovi" postavio je pitanje jesu li katastrofe planetarnih razmjera moguće? Naime, teleskopima opremljenim digitalnim kamerama otkrivaju se objekti koji prolaze kroz područje između Zemlje i Mjeseca od kojih su mnogi toliko brzi da ih teleskopi starije generacije ne uspijevaju snimiti.

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online