Lukšić grupa kupuje hotel 'Lav'?

hotel LavČetiri mjeseca nakon što je objavljen međunarodni natječaj Hypo Alpe-Adria-Bank (HAAB) za iskazivanje interesa za kupnju tvrtki “Grand Hotel Lav“ i “Grand Marina Lav“ u Podstrani, u čijem je vlasništvu kompleks hotela “Le Meridien Lav”, službenih informacija o tijeku tog posla nema, ali neslužbeno se doznaje kako su najbliži tome da ubuduće drže vlasnički portfelj dionica toga prvokategornika nasljednici Andronika Lukšića. U pozivu za potencijalne kupce stajalo je da su dvije tvrtke koje se prodaju vlasnice “Le Meridien Lav Hotela”, susjednog resorta i marine, te da te nekretnine zauzimaju ukupno 4,4 hektara ...

PODSTRANA

Lukšić grupa kupuje hotel 'Lav'?

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Naime, iako je na snazi svojevrsni zavjet šutnje o tome kome će se, za koji iznos i kada prodati hotel i marina u Podstrani, jer cijeli posao vodi vrlo diskretno tvrtka za trgovinu nekretninama “Jones Lang LaSalle Hotels & Hospitality Group“ iz Londona, dobro upućeni tvrde kako su pregovori o preuzimanju “Lava” i marine od hotelske grupacije “Lukšić Grupa” u samoj završnici.

U pozivu za potencijalne kupce stajalo je da su dvije tvrtke koje se prodaju vlasnice “Le Meridien Lav Hotela”, susjednog resorta i marine, te da te nekretnine zauzimaju ukupno 4,4 hektara.

hotel Lav

Podsjetimo, ta je banka postala vlasnik “Grand Hotela Lav” i Marine Lav u jesen prošle godine, kad je zbog neplaćanja kreditnih obveza aktivirano založno pravo na hotel, pa su prijašnji vlasnici (Ivica Kurtović i Slavko Bošnjak) morali prepustiti vlasništvo banci.

U javnosti se spominjalo kako se čeka da Hypo banka napravi plan restrukturiranja hotelskih dugova “Le Meridien Lava” od 391,8 milijuna kuna toj banci i 431,8 milijuna ostalim bankama, a u međuvremenu se pregovaralo i s mogućim kupcima. Isto tako, spominjalo se i kako bi se kompleks prodavao za oko 40 milijuna eura.

Ako bi “Lukšić grupa” postala vlasnik “Le Meridien Lava”, bila bi to njezina prva velika akvizicija u srednjoj Dalmaciji, jer svojih 25 tisuća postelja kojima upravlja u najboljim hrvatskim hotelima ima uglavnom u Poreču i na dubrovačkom području. Već sada je druga najveća hrvatska turistička tvrtka po kapacitetima i broju objekata, a prva po broju hotela s pet zvjezdica kojima upravlja.

Povezani članci

Who's Online

We have 56 guests and no members online