Iz Regije..

'Prometna' skupština umirovljenika Podstrane

U autobusuPred oko 150 članova Matica umirovljenika Podstrana održala je je redovnu skupštinu, kojoj je nazočio i  Miran Tomasović, načelnik Općine Podstrana. Tijekom prošlogodišnjeg  djelovanja,  Matica je 21 članu, koji su zaista najpotrebitiji, s niskim mirovinama, a uz to i bolesnim,  pomogla sa po 400 kn pomoći. Tijekom godine uspjeli su organizirati rekreacijske aktivnosti, kao  trodnevni izleti u zimski-rekreacioni centar Bjelolasicu, jednodnevno hodočašće u Međugorje, jednodnevne izlete u Zadar i Šibenik, trodnevni izlet u Moslavinu-Garić Grad, Bjelovar, Daruvar, Jasenovac, Banja Luku, Livno, te jednodnevni izlet u Skradin i Roški Slap kao i dvodnevni izlet na tradicionalni susret umirovljenika četiriju dalmatinskih županija u Zadar, i za sve te izlete iz sredstava Matica utrošeno je 36.000 kn za autobusni prijevoz. Najviše diskusije bilo je ipak oko autobusnih karata, na relaciji Podstrana - Split i obrnuto  ..

PODSTRANA

Piše: Davor Grgat

Petar Vlašić i Branko Vranić, predsjednik i tajnik udruge pokazali su umijeće i vještinu da skupštinu održe do kraja, kada su se brojni javljali, istovremeno, da im se kaže zašto oni nemaju pravo na karte, a drugi imaju.

Naime, za  pokazne autobusne karte Općina donira Matici 220.000 kn godišnje, u vrijednosti od 50 posto od cijene karte, a isto toliko plaćaju sami korisnici ovih karata.  

Mnogima nije jasno, prvenstveno onima koji su se u međuvremenu prijavili ili onima koji se nisu ni prijavili za korištenje ovih karata, kako to da netko ima pravo a oni nemaju.

Povezani članci

Who's Online

We have 514 guests and one member online

  • admin