Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i iskustava Republike Poljske

euVisoki poljski državni dužnosnici izrazili su u ponedjeljak u Splitu na konferenciji 'Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i iskustava Republike Poljske' spremnost svojim iskustvom pomoći Hrvatskoj kako bi pri ulasku u Europsku uniju u što je moguće većoj mjeri koristila sredstva iz fondova EU-a, dok su članovi hrvatske vlade isticali kako je takva pomoć Poljske iznimno važna. - U Hrvatskoj treba ojačati kapacitet na svim razinama u osposobljavanju kadrova za pripremu projekata za fondove EU-a i prihvat sredstava iz tih fondova, a sadašnjih 350 ljudi na tom poslu treba barem udvostručiti - istaknuo je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić ...

POLJSKA U MOM SRCU

Izvor: Hina, tportal

'Ukoliko se Hrvatska opredijeli za novu regionalizaciju potrebno je da to ne budu samo statističke regije, nego regije s administrativnom snagom, slično kao u Poljskoj', istaknuo je Grčić.

Predsjednik poljskog Senata Bogdan Borusewicz rekao je da se Poljska u pripremama za ulazak u EU teritorijalno preustrojila s 49 vojvodstava na njih 16.

Ministrica regionalnog razvoja Republike Poljske Elzbieta Bienkowska preporučila je Hrvatskoj da programira racionalnu potrošnju sredstava iz fondova EU-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online