Nauči upravljati EU projektima i unaprijedi kapacitete svoje škole

Znanje o EU fondovima nisu samo brojevi i administracija, već je riječ o širem projektnom ciklusu koji obuhvaća vještine planiranja i pisanja projekata, budžetiranja, izvještavanja, sklapanja partnerstva te u konačnici razvijanja ideja koje čine razliku i poboljšavaju poslovanje, ali i društvo u cjelini. Naučiti kako upravljati EU fondovima, znači mijenjati društvo na bolje.
Splitsko-dalmatinska županija i njen Centar izvrsnosti pokrenuli su drugi ciklus Programa usavršavanja za voditelje pripreme i provedbe EU projekata, koji je namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima. Ciljevi programa su omogućiti odgojno-obrazovnim institucijama unaprjeđivanje nastavnih programa, osigurati inovativni pristup radu s učenicima te podići kapacitet polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije.
Dodatne informacije o usavršavanju te prijavi dostupne su ovdje.

Izvor: Dalmacija Danas

Da bi se namaknula sredstva potrebna za razne projektne aktivnosti, važno je imati određena znanja i vještine pomoću kojih administrativna šuma podataka ne zvuči toliko neprohodna. Ono što najviše nedostaje su stručne osobe, a korist koje voditelji pripreme i provedbe EU projekata donose u svoju radnu zajednicu su nemjerljivi.

Povezani članci

Who's Online

We have 297 guests and no members online