Kako doći do sredstava iz EU-fondova

HR u EUNerazumljivi birokratski jezik, zahtjevna dokumentacija, stroga pravila - mnogim hrvatskim građanima i institucijama prepreke na putu do novca iz Bruxellesa čine se nepremostive. Ali trud se na kraju ipak isplati. - Razvoj i napredak – vlastiti odnosno tvrtke ili društva tj. udruga za koje se radi su nešto što bi nekoga moglo potaknuti na kandidaturu projekta. Vjerujem da birokratske procedure mogu nekoga preplašiti, ali osobno ipak mislim da se sve to isplati. Treba imati viziju, dobru ideju i hrabrost, da se ustraje i nađe neko rješenje ako nastanu prepreke - kaže za Deutsche Welle Maja Pavlović, predstavnica za medije pri delegaciji Europske unije u Hrvatskoj ...

Kako doći do sredstava iz EU-fondova

Izvor: Deutsche Welle, DalmacijaNews

Verica Dragović Uzelac, voditeljica projekta Višnja Maraska (prunus cerasus var. marasca) kao sastojak funkcionalne hrane, koji je uspješno kandidiran i proveden, poručuje da se do sredstava iz EU-fondova ipak može.

- Krajem 2012. godine dobili smo odobrenje financijskog izvješća što je konačan znak da je projekt bio uspješno implementiran. Iskorišteno je 94 posto sredstava koja su bila na raspolaganju - kaže za Deutsche Welle Verica Dragović Uzelac koja je u timu radila zajedno sa sedam kolega, među kojima su i istraživači Laboratorija za tehnologiju i konzerviranje voća i povrća pri Prehrambeno biološkom fakultetu.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 61 guests and no members online