Don Ivan Grubišić: Čuvajmo oltar od politike

Don Ivan GrubišićDočekali smo drugi krug izbora za predsjednika Republike. Bit će zanimljivo, a neki kažu i do kraja neizvjesno. Vodi se nepoštedna borba, doslovno za svaki glas. I moj bi glas, naravno, i jedan i drugi kandidat željeli imati. Razumljivo je to! Neće biti lako odlučiti kome dati povjerenje, jer riječ je o dojučerašnjim “blizancima” iz istog “crvenog” političkog “jata”, pa su varijacije na istu temu razmišljanja gotovo pa zanemarive. Moje je mišljenje bilo da su potrebni javna podrška i čvrsta obećanja budućeg predsjednika da će činiti sve što je u njegovoj moći da se u Hrvatskoj što prije dogode korjenite promjene, jer mišljenja sam da ćemo bez tih i takvih promjena mi i dalje klizati prema provaliji, a to ni jedan ni drugi kandidat ne stavljaju među prioritete. Ja svakako imam rezervu prema bilo kojem kandidatu kojeg će podržati kolege svećenici s oltara. Neki su to već učinili, a drugi će to iskoristiti u nedjelju, na dan izbora. To treba oštro osuditi, ne niječući nikome osobno pravo da glasa po svojoj savjesti i uvjerenju. Dosadašnja praksa miješanja s oltara i preporuka određenih kandidata bila je, kao u pravilu, pogrešna i dovela nas je samo u provaliju i močvaru. No, mi iz pogrešaka ništa ne učimo. “Uvijek vjerni krivovjernom pravcu”, govorio je Tin Ujević. Trebamo imati Crkvu kao moralnu vertikalu, a ne kao sredstvo i glasačku mašinu za interese interesnih skupina. Slobodna Crkva u slobodnoj Državi! ...


DON IVAN GRUBIŠIĆ


Don Ivan Grubišić


Piše: Don Ivan Grubišić
Izvor: Slobodna Dalmacija


Oduševljeni smo bili i Sanaderom katolikom − vjernikom i velikim Hrvatom, a doživjeli sramotan kraj jednog mandata i kockanje Hrvatskom.

Čuvajmo se manipulacije simbolima i riječima, radi se o opasnim “ribarima ljudskih duša”, čak je u pitanju stavljena i budućnost opstojnosti našega naroda na ovim prostorima.

Dokle ovako?!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and one member online

  • admin