O crnim stranačkim fondovima i nestransparentnosti financiranja kampanja

Kosor i ministriJadranka Kosor i njen HDZ opet moraju javnost uvjeravati da nemaju ništa s crnim fondom stranke, no čini se kako sve manje birača u to vjeruje. Ako zaista i nemaju pojma, postavlja se pitanje kako je moguće da sami nisu uočili nesrazmjer u kampanjama između prikazanog novca i potrošenog za promidžbu. Podsjetimo se samo Kosoričinog iskakanja "iz paštete" u kampanji za predsjedničke izbore 2005. godine, te nastupa brojnih hrvatskih zvijezda i skupova u kampanji prije četiri godine. HTV je u Dnevniku objavio se uskoro može očekivati i optužnica protiv HDZ-a, pa se čini kako bi i predsjednica HDZ-a uskoro mogla istražiteljima pričati o financiranju stranke ...


POLITIČKI REKET

Hoće li i Kosor uskoro biti ispitana u USKOK-u?

Izvor: DalmacijaNews

"Mislim da je znala da se to tako radi i dok je taj cijeli projekt išao dotle je to njoj bilo dobro, a onda je projekt propao i danas ona pokušava stvoriti sliku o sebi da nema veze s tim", dodaje Milanka Opačić iz SDP-a.

Na pitanje kako se može utjecati na regularno i transparentno financiranje predstojeće kampanje za parlamentarne izbore, Opačić kaže kako dok god HDZ ima po kontrolom sva javna poduzeća, to je nemoguće.

"Teško je cijelu priču kontrolirati kad HDZ ima sva javna poduzeća iz kojih može izvlačiti novce kako želi", zaključuje Opačić.

Kosor i ministri


Kosor: Besmisleno! Nisam znala za paralelni sustav!

Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević istražiteljima USKOK-a rekla je da je čak 13 milijuna kuna iz ilegalnog, crnog fonda HDZ-a potrošeno na - kampanju Jadranke Kosor. Dijelom novca plaćena je njezina predsjednička kampanja 2004., a dio je otišao na kampanju za parlamentarne izbore 2007. u 1. izbornoj jedinici. Tu je upravo Jadranka Kosor bila prva na izbornoj listi.

- Nisam uzimala, nisam znala ni za kakav paralelni sustav i ni za kakav novac koji nije legalni novac iz stranke - rekla je Jadranka Kosor za Jutarnji list.

Istaknula je također i ovo:

- Sva saznanja koja sam imala kao osoba koja je bila predsjednička kandidatkinja jest to da je ta kampanja financirana iz legalnih prihoda HDZ-a.

U subotu navečer premijerka je, suočena s optužbama o HDZ-ovim crnim fondovima, kazala:

- Pa ovo je upravo besmisleno! Zar netko uopće može pomisliti da sam pokrenula cijelu akciju protiv korupcije da bih na kraju došla do sebe?!

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and one member online

  • admin