Kako to?

Godinama je radila na zamjeni nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi na Oriju, a stalni posao dobio je momak bez dana radnog staža u školi?
Kako to?!
Pita se repajući Vojko, a pita se i Vinko "prvo pero Duća, Dugog Rata i Omiša" Vuković na stranicama Slobodne Dalmacije.
Troje kandidata zadovoljilo je uvjete natječaja, a izabran je kandidat bez iskustva u školi koji je tek diplomirao, a ne žena koja je već radila na zamjenama u toj školi i drugdje po Dalmaciji.
Iz škole na Oriju kažu da je izabran najbolji kandidat. I da je sve po pravilima i zakonu...., piše Vinko o Njoj koja ima 34 godine, fakultet je završila u roku, diplomirana je kineziologinja, uskoro bi trebala i doktorirati, no i dalje je nezaposlena. Pokušava, javlja se na natječaje, uskače kao zamjena gdje god može, ali stalan posao, na neodređeno, ne može dobiti. Kad god pomisli da je blizu, pojavi se netko tko je još bliži...
Natječaj je okončan 27. listopada 2023.. Osnovna škola “Jesenice” u Oriju izabrala je novog učitelja tjelesne i zdravstvene kulture na neodređeno radno vrijeme. Odlukom ravnateljice, uz prethodnu suglasnost Školskog odbora, izabran je kandidat bez radnog iskustva u školi. Pokazao se sjajan tijekom usmene procjene, odnosno testiranja i vrednovanja kandidata. Ni ravnateljica škole, u razgovoru s novinarom ne vidi u čemu je problem. Pobijedio je najbolji kandidat i to je to.
Ona, 44 godine, magistrica kineziologije, sportašica, trenerica, radila po školama i vrtićima i gdje i što sve ne, nije uopće ni znala da je u njenom mjestu i u njenoj školi oglašen natječaj za posao nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture.
A i da je znala, isto bi joj bilo...  (Kako to?)

Izvor: Slobodna Dalmacija

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and no members online