Buri i oluji usprkos, komunicirati se mora! (ali je dobro znati i kako)

Mirjana NazorNi orkanska bura, ni sibirska hladnoća, nije spriječila 30-ak dugoraćana, dućana i jeseničana da u večernjim satima svrate u dvoranu nekadašnjeg kina "Dalmacija" u Dugom Ratu i poslušaju toplo, zanimljivo, a bome svima i korisno, popularno-znanstveno predavanje "Zašto komuniciramo" splitske znanstvenice Mirjane Nazor. Na najfriškijem iz serije predavanja priređenim u organizaciji udruge "Tvornica" iz Dugog Rata prisutni su mogli saznati više detalja o načinu kako i zašto komuniciramo; saznati ili podsjetiti se da pri komuniciranju s drugima možemo prenositi činjenice, ali da prenosimo, često nesvjesno i mišljenja, osjećaje, stavove; da se uz informacije mogu komunicirati i dezinformacije i tako pokušati utjecati na sugovornike i/ili javnost; uočiti da uz riječi tj. verbalnu komunikaciju postoji još i neverbalna (geste, mimike, govor tijela,..), pa i paraverbalna komunikacija (način izgovora, osobine glasa,..) ...

ZAŠTO KOMUNICIRAMO?

Tekst i slike: Mladen Banović

Predavanje Mirjane Nazor u Dugom Ratu - Zašto Komuniciramo?

A kako bi komunikacija bila svrsishodna i funkcionalna potrebno je slušati drugoga, pokazati poštovanje prema drugome, tolerirati drukčije mišljenje i stavove (nešto što često zaboravljamo, zar ne?), razlikovati činjenice od mišljenja, stavova i osjećaja...

Doista, čak i osnovni pojmovi o procesu kako i zašto komuniciramo mogu nam puno pomoći u svakodnevnom životu, kontaktima s partnerima, kolegama, djecom..

Predavanje Mirjane Nazor u Dugom Ratu - Zašto Komuniciramo?

Na kraju zanimljivog predavanja usljedila je runda pitanja i odgovora koju je s aktualnom "referendumskom" problematikom skoro pa privatizirao jedan naš gorljivi sumještanin.

Predavanje Mirjane Nazor u Dugom Ratu - Zašto Komuniciramo?

Komunikaciranje i ugodno druženje se potom nastavilo još sat, dva u nešto toplijem ambijentu prostorija udruge u staroj zgradi Općine.

Ponovilo se!

Zašto komuniciramo?

Povezani članci

Who's Online

We have 273 guests and no members online