Ogorčeni poduzetnik: Evo zašto u svojim firmama neću zapošljavati volontere

poduzetnikPoštovani studenti, slušajući vaše komentare na TV-u, čitajući komentare na Fejsu i razgovarajući s mnogima od vas, ovim putem izjavljujem – neću vas izrabljivati i nećete biti moji robovi…  Kako? Pa ovako. Neću sudjeovati u programu zapošljavanja pripravnika. Neću plaćati ni 1.600 ni manje ni više kuna. Neću vam biti mentor (bar ne vama koji se bojite “robovlasništva” i koji ste protiv ovog programa). Neću raditi zbog vas program usavršavanja. Neću zbog vas biti pod prismotrom, a vi nećete zbog mene ići na intervjue svaka 2-3 mjeseca, na kojima bi izjavljivali da li vas iskorištavam i da li radite nešto pametno ili mi kuhate kavu. Pitate se zašto? Pa, kavu ne pijem, imam tajnicu koja odrađuje one poslove kojih se vi grozite i uopće vas ne trebam. Neću se na vama obogatiti, jer sam već prilično bogat. No, vi od mene i mojih kolega nećete naučiti. A mogli ste puno..., piše Saša Cvetojević – uspješan poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje, vlasnik i suvlasnik nekoliko tvrtki te zdravstvenih ustanova koje posluju na hrvatskom tržištu ...

KAKO DO POSLA

Ogorčeni poduzetnik: Evo zašto u svojim firmama neću zapošljavati volontere

Izvor: Poslovni Plus

Nećete dobiti u životopis iskustvo rada u nekim pametnim i perspektivnim tvrtkama u kojima ja odlučujem o zapošljavanju. Nećete dobiti niti mogućnost da ja, poznati gonič robova, uočim vaše potencijale. Koje možda ipak imate. Pa vas zaposlim, na neodređeno - kako inače zapošljavam i platim iznad prosjeka i na vrijeme, kako plaćam i ostale “robove”.

poduzetnikNego ćete i dalje pisati životopise iz studentske sobe ili roditeljskog stana. I biti ljuti na državu, proklete tajkune, nogometnu reprezentaciju, ministre i sve oko vas koji nikako ne razumiju koliko ste u stvari vrijedni i korisni.

Ja ću i dalje zapošljavati i tražiti vaše kolege koji imaju drugačiji način razmišljanja, nekima od njih ću dati desetke ili čak stotine tisuća mojih robovlasničkih kuna, kako bi zajedno napravili nešto.

Kad to napravimo, vi ćete ionako na to pljunuti i reći kako smo to ili ukrali ili kopirali ili se obogatili na vama ili drugim jadnima i neshvaćenima visoko i skupo obrazovanih (a vrlo često potpuno neiskusnih i besperspektivnih) mladih ljudi.

Sretno Vam bilo u traženju posla. U državnoj upravi i njenim zavodima ćete svakako kuhati kavu, volontirali ili ne.

Kod mene i mnogih koji misle kao ja – nećete volontirati, a vrlo vjerojatno – niti raditi.

Povezani članci

Who's Online

We have 484 guests and no members online