Mladi se moraju uključiti u politički i gospodarski život

mladiMladi se moraju uključiti u gospodarski i politički život. Izravno mogu utjecati na formiranje županijskog proračuna, u svojim nastupima biti "agresivniji" prema upravnim tijelima, lobirati da dobiju što više novca i potpora, poručio je Visko Haladić, dožupan Splitsko-dalmatinske županije, sa sastanka gradonačelnika i načelnika dalmatinskih gradova i općina koji je sazvao Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije. Nažalost, od 55 gradova i općina koliko ih ima u najvećoj hrvatskoj županiji, skupu posvećenom uključivanju mladih u rad jedinica lokalne samouprave odazvali su se predstavnici samo 7 gradova i općina: Splita, Lovreća, Ciste, Dicma, Hvara, Bola i Zagvozda. Upravo su u tih sedam jedinica lokalne samouprave osnovani savjeti mladih. A zakonska je obveza osnovati ih u svim općinama i gradovima... Pa i u Dugom Ratu ...


KOORDINACIJA OPĆINA I GRADOVA SPLITSKO_DALMATINSKE ŽUPANIJE

 

Mladi se moraju uključiti u politički i gospodarski život

Od 55 gradova i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, savjeti mladih osnovani u samo 7 jedinica lokalne samouprave.

Piše: Maja Pejković-Kačanski / Večernji List
Izvor: Večernji List


- Prioritet za sve aktivnosti su domovi mladih, odnosno adekvatne prostorije, naglasio je Stipe Čogelja, predsjednik Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije, dodajući kako prednjače Kaštelani koji su zatražili da se na predjelu Plano sagradi multimedijalni centar.

U ovogodišnjem proračunu Splitsko-dalmatinske županije za rad savjeta za mlade osigurano je 240.000 kuna što, prema riječima dožupana Haladića, omogućuje financiranje njihovih projekata.

Planiraju se sufinancirati putni troškovi učenicima i studentima općina i gradova županije te realizirati humanitarni projekt "Dobri ljudi - djeci Hrvatske" koji bi omogućio financiranje polica životnog osiguranja za korisnike domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Udrugama mladih, rečeno je na koordinaciji gradova i općina, treba dodijeliti prostorije za sportsko-rekreacijske, kulturne i obrazovne svrhe te školske prostore pretvoriti ih u multifunkcionalne prostore, odnosno svojevrsne centre okupljanja mladih

Povezani članci

Who's Online

We have 122 guests and no members online