Gusarima plijen iz Porta

Korenat - OmisVK KORENAT – VK OMIŠ  15:16 (4:2, 3:6, 5:5, 3:3). Utakmice Korenta i Omiša, uz Rogotin osnivača III Hrvatske vaterpolo lige, oduvijek obilježava veliki sportski rivalitet. Utakmice su to za koje se u malom mjestu živi, koje se igraju i "s jednom rukom" ako treba, jer nema većeg gušta mladim dugoraćanima nego se prošetati po Fošalu i Omiškim kalama nakon pobjede nad susjedom. Utakmica vaterpolista Korenta i Omiša, odigrana u Oriju pred 350 lokalnih zaljubljenika u vaterpolo opravdala je epitet derbija treće hrvatske vaterpolo lige. Omiški Gusari su iz Porta Orij odličnom igrom u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici naposljetku odnjeli bodove kući ...


VATERPOLO MALOG MISTA

III HVL, skupina Split

Orij, 27. srpnja 2010., Igralište VK Korenat, Gledatelja 350.

Omiš bolji od ljutog rivala iz Dugog Rata

Porat Orij

VK KORENAT – VK OMIŠ   15:16  (4:2, 3:6, 5:5, 3:3)

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Čizmić / Cropix


Korenat - OmisKorenat je bio goropadan u prvoj četvrtini. Poveli su dugoraćani preko Dražena Kujačića i Filipa Delića, vodili 4:1, i 5:2 u drugoj četvrtini. Omiš je odgovorio preko Marka Udiljaka i izrazito raspoloženog Daria Mužića, uspio izjednačiti na 6:6, te na kraju druge četvrtine i povesti (7:8).

Do kraja utakmice igralo se čvrsto u obrani, a "gol za gol" u napadu, sa dosta prekršaja na obje strane, te lošom realizacijom Korenta kod igrača više, te  pokojim povikom temperamentne dugoratske publike nezadovoljne suđenjem.

Gosti do posljednjeg zvuka sirene, kad se semafor zaustavio na rezultatu 15:16, nisu ispuštali minimalnu prednost i zasluženo odnose bodove kući.

Korenat - Omis Trener seniora VK Korenta, Stipe Kadić, bivši vaterpolist "POŠK"-a koji je imao nesreću da nakon zapaženog juniorskog "staža" pokuca na vrata prve momčadi prvaka Europe, usprkos napuklim ligamentima i longeti na jednoj nozi nipošto nije htio propustiti voditi svoju ekipu do pobjede u derbiju lige.

Hodajući na štakama uz rub igrališta u Oriju upozoravao je i djelio savjete Marinu Biliću, Ivici Kalini, Ivanu Kadiću Čapi, Ivanu Zemuniku Perici, Draženu Kujačiću i ostalim vaterpolistima Korenta, te "čitao" sheme i taktiku najdražeg protivnika.

- "Ove godine nije išlo.. Omiš je bio bolji, imao raspoloženije igrače. Pobjedili su nas zasluženo. No bit ćemo bolji u uzvratu, u Omišu..." - kaže Stipe Kadić, koji je uz "alfu i omegu" dugoratskog vaterpola, Slobodana Tomića, i Armanda "katicu za sve" Terzića najazaslužniji za dugogodišnji kvalitetan rad sa mladima i dosadašnje rezultate VK Korenat.

- "Ni štake Vas nisu sprječile da vodite ekipu?" - zapitali smo ga poslije utakmice.

Korenat - Omis- "Ma doša bi on na Porat večeras i bez noge..", upao je Slobo.

- "Ma kakvi. Ozljedu ligamenata zaradija sam s ekipom s posla na balunu, uvalilo mi longetu, misec dana mirovanja, a sad sam na štakama...", kaže mladi bankar Stipe, inače kapetan seniorske ekipe.

- "Tako ti to završi, moj novinar, kad Bebić pokušava igrat nogomet ka' Baka...", dobacio je netko sa improvizranih "tribina", mula na portu Orij.

  U predigrama derbija odigrane su utakmice mlađih kadeta i juniora dva susjeda i velika rivala, u kojima su slavile mlade dugoratske vaterpolo nade.

Posebno je bila uzbudljiva utakmica juniora koja je završila također tjesno, rezultatom 15:14.

juniori VK Korenat Dugi Rat

Vaterpolo je već godinama itekako prisutan i "živi se" u brojnim dalmatinskim sredinama, samo eto, osim dubrovačke "divlje lige" teško dolazi na stranice medija.

Vrijeme je da se i to počne mjenjati.


VK KORENAT

Sarač, Vuko, Antičić, Tomas, Delić (4), Kujačić (7), Kalina (1), Terzić, Zemunik, Bilić (3), Marić, Grzunov, Tomašević, Pleić.
Trener: Stipe Kadić

Stipe Kadić, trener VK Korenat


VK OMIŠ

Anić, Barišić, Mužić (5), Čikeš, Pivčević (2), Bobanović (1), Vulić, Franičević (4), Košta, Dobrota (1), Vulić, Udiljak (3)
Trener: Tonči Vulić


Sudac: Viktor Siriščević – 6
Delegat: Mlađan Pervan.


klupa VK Korenat Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 373 guests and no members online