Dugoratski grop: Hoće li ga presjeći eventualni dogovor na sastanku Miloševića i Hurleya?

Lujo i KikiBlokadom dionice Jadranske magistrale koja prolazi kroz središte Dugoga Rata bivši radnici tvrtke "Colligo" još su jednom iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom Ministarstva zaštite okoliša da se do daljnjega, zbog navodne štetnosti otpada, obustave radovi na sanaciji šljake u krugu negdašnje tvornice ferolegura "Dalmacija". Prema posljednjim informacijama, dugoratski čvor trebao bi biti presječen na zagrebačkom sastanku što će ga u srijedu održati Domagoj Milošević, dopredsjednik Vlade za investicije, i Matthew Hurley, predstavnik "Landmark Property Managementa" ...

PORUKA S ASFALTA

Izgube li posao, radnici će na prosvjed pred Banske dvore

prosvjed bivših radnika Colliga u Dugom Ratu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Blokadom dionice Jadranske magistrale koja prolazi kroz središte Dugoga Rata radnici tvrtke "Colligo" još su jednom iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom Ministarstva zaštite okoliša da se do daljnjega, zbog navodne štetnosti otpada, obustave radovi na sanaciji šljake u krugu negdašnje tvornice ferolegura "Dalmacija", odnosno na terenu kojega je još prije pet godina kupio britanski "Landmark Propertv Management", kako bi na njemu izgradio elitno turističko naselje. 

Za razliku od prošlotjedne petominutne blokade prometa, jučerašnja kolektivna šetnja pješačkim prijelazom trajala je petnaestak minuta, točnije sve do dolaska policije čiji su pripadnici morali uredovati kako bi se promet normalizirao.

prosvjed bivših radnika Colliga u Dugom Ratu

Radnici su ponovili svoje zahtjeve te, iskazujući želju za radom, dali podršku novim vlasnicima zemljišta, a njihovo nezadovoljstvo pojačala je i činjenica da su im u ponedjeljak uručene i radne knjižice nakon što im je poslodavac bio primoran otkazati ugovore o radu, odnosno ne ponudit im novi ugovor o radu na određeno vrijeme.

Zanimljivo je bilo pratiti i ponašanje vozača, pri čemu su se oni tanjih živaca i s manje suosjećanja na silu svojim vozilima probijali kroz radnički "živi zid", dok su ostali bili nagrađeni dugoratskim mandarinama koje su trebale poslužiti kao dokaz da u Dugom Ratu nema govora o zagađenosti tla i zraka.

prosvjed bivših radnika Colliga u Dugom Ratu

Prema posljednjim informacijama, dugoratski čvor trebao bi biti presječen na zagrebačkom sastanku što će ga u srijedu održati Domagoj Milošević, dopredsjednik Vlade za investicije, i Matthew Hurley, predstavnik "Landmark Property Managementa".

Ukoliko rasplet po bivše radnike "Colliga" bude nepovoljan, najavili su da će idući prosvjed organizirati pred Banskim dvorima.

prosvjed bivših radnika Colliga u Dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 240 guests and no members online