Trogir: Škveranima je prikipilo

U subotu je u Trogiru održan mirni prosvjed "Škveranima je prikipilo“, koji je zbog stanja u Brodotrogiru te neisplata plaća radnicima organizirao novoosnovani Stožer za obranu Brodotrogira. Na prosvjedu, na kojem se okupio dio sadašnjih te dio bivših radnika, ali i određeni broj Trogirana koji su im došli dati potporu, govorio je i Damir Palada prvi čovjek Stožera, naglasivši da vlasnik Darko Končar ne izvršava svoje obveze, pri čemu radnici škvera moraju u svakodnevni borbu za golu egzistenciju.
- Dio radnika već četiri mjeseca nije primilo niti kune, a veći dio radnika tijekom sedam mjeseci nije primio cijelu plaću. Vlasnik ujedno govori o 50 radnika viška i mi, osim neisplaćenih plaća, tražimo i da se ti radnici zbrinu, a ne da se nađu na ulici. Isto tako želimo nastavak proizvodnje jer je Trogir uvijek živio od brodogradnje – kazala je glasnogovornica Stožera Ljiljana Geić.
- Uprava stalno obećava rješavanje problema, a ljudi su ogorčeni jer su u dugovima,  banke im sjedaju na račune, dolaze im ovrhe – ustvrdio je Palada.

Izvor: Kastela.org
Foto: PGK

Povezani članci

Who's Online

We have 415 guests and no members online