U Brodosplitu porinuta luksuzna Jesenička turistička jahta

Jesenička turistička jahta

U dva dana u "Brodosplitu" dva porinuća. Nakon što je u utorak sa navoza porinut preko 150 metara dugi "Jumbo Kinetic" za nizozemskog brodara, sa navoza "Brodogradilišta specijalnih objekata” danas je u more kliznula novogradnja novogradnja 522. Riječ je o 45 metara dugom turističkom brodu obrta "Providnost" u vlasništvu Marija Ercegovića iz Krila Jesenice. Nakon što je zaplovila turistička novogradnja, sljedeća faza je njezino opremanje i uređenje interijera. Vlasnik broda Marijo Ercegović, čija je kćer Ana kuma broda, nije krio oduševljenje škverskim radom. - Sada u svojoj floti imam četiri broda i petoro dice. Dakle, moran napravit još jedan brod, po jedan za svako dite - smije se raspoloženi Ercegović ...

PRINOVA U JESENIČKOJ FLOTI

Marijo Ercegović: Sada u svojoj floti imam četiri broda i petoro dice

Piše: Denis Krnić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Za nas je svaki brod jednako važan, neovisno o njegovoj duljini - kazat će nam Darko Pappo, član uprave splitskog brodogradilišta.

- Za koji dan na navozu "specijalne“ postaviti će se kobilica za novogradnju 524, odnosno jahtu koju ćemo graditi za vlastitu plovidbu. Početkom prosinca kreće rezanje limova za luksuzni riječni kruzer koji smo ugvorili za ruskog naručitelja, a koji će ploviti na liniji Moskva-Sankt Petersburg. Početkom nove godine očekujemo i postavljanje kobilice riječnog kruzera na vanjski navoz. Rusko nam je tržite vrlo važno, jer bi više ruskih narudžbi, posebno riječnih kruzera, osigurale dugoročno stabilno poslovanje - kaže Pappo, spomenuvši kako se “kadrovsko restrukturiranje brodgradilišta privodi kraju“.

Kako je do sada najavljeno, tijekom 2014. U "Brodopslitu“ će biti posla za dvije tisuće radnika.

PRovidnost

Povezani članci

Who's Online

We have 500 guests and no members online